Guernica

Páginas: 3 (614 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2012
Guernica

Autor: Pablo Picasso

Data: 1937

Títol: Guernica

Tècnica: Oli sobre tela

Mides: 350 × 780 cm

Estil o moviment artístic: Cubisme (art modern) , surrealisme, expressionisme.Localització: Reina Sofia, Madrid

Contingut temàtic:

Històric.
El Guernica de Picasso mostra persones, animals i edificis destrossats per la violència i el caos generat per les bombes.L'austeritat cromàtica convé al tema del quadre. La primera imatge que Picasso va rebre del bombardeig va ser a través dels diaris francesos, el que propicia la teoria que va interioritzar l'horror queaixò va suposar, reflectint-lo amb tons negres i blancs.

Contingut simbòlic de l’obra:

Les interpretacions del Guernica varien extensament i es contradiuen.
Això s'estén, per exemple, als doselements dominants del mural ,el toro i el cavall.

* La historiadora d'art, Patricia Failing opina que: "el toro i el cavall són caràcters importants en la cultura espanyola. Picasso mateix vautilitzar aquests caràcters moltes vegades amb molts diversos papers dins de la seva obra. Això ha fet que la tasca d'interpretar el significat específic del toro i del cavall sigui molt difícil. La sevarelació és una espècie de ballet clàssic que va ser concebut de maneres molt diferents a través de la carrera de Picasso."

* Quan li van demanar que expliqués el Guernica, Picasso va dir, "…aquest toro és un toro i aquest cavall és un cavall… Si dónes un significat a certes coses en les meves pintures pot ser veritat, però no és la meva idea donar-hi aquest significat. Les idees iconclusions a les que arribis jo també les vaig tenir, però instintivament, inconscientment. Faig la pintura per a la pintura. Pinto els objectes pel que són."

Descripció del quadre:

Esquelet estructuraldel quadre.

Anàlisi formal: elements plastics:

Les formes esclaten sota la pressió del blanc i del negre, i només en alguns llocs la del gris, que dona un cert moviment cromatic a l’escena....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guernica
  • el guernica
  • guernica
  • Guernica
  • El Guernica
  • Guernica
  • Guernica
  • el guernica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS