Guernica

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2015
Guernica
Aquesta obra ens mostra aspectes rellevants de la guerra civil espanyola, és un testimoni que ens permet conèixer i comprendre fets del passat. Es tracta de el quadre de Pablo PicassoGuernica que va ser pintat en 21 dies, de l’11 de maig al 4 de juny de 1937.
El tema gira al voltant dels horrors de la guerra. Picasso, davant l'encàrrec de la República espanyola, immersa en plenaguerra civil després de l'alçament militar, es veu commocionat per les notícies del 26 d'abril de 1937, els avions alemanys van bombardejar durant tres hores i mitja la petita ciutat de Guernica, habitadagairebé exclusivament per les dones, nens i ancians, protagonitzant una gran massacre de civils. L'atac no es va limitar a un bombardeig, sinó que al costat de bombes i artefactes incendiaris, elscaça alemanys van disparar a la persones que intentaven escapar. Això va succeir per que Hitler, aliat del general Franco en la guerra civil d'Espanya, volia aterrir la població civil i fer més senzillala rendició del poble basc i facilitar la presa del país basc.
La notícia va ser titular en tots els diaris que destacaven la brutalitat de l'acció, exercida sobre una petita ciutat sense interèsmilitar, desarmada i tan sols ocupada per població civil. Sobre aquest motiu, Picasso comença a construir el gran llenç. 
El Guernica és un quadre històric que va en contra de la guerra des del punt devista de la víctimes, una reflexió sobre la destrucció i el dolor aplicable a qualsevol tipus de conflicte, comprensible sense necessitat de conèixer els detalls concrets.
Tots els elements que estan enel quadre tenen un significat: el toro simbolitza la força, la brutalitat i la foscor de la guerra, el cavall, la innocència de les víctimes indirectes de totes les tragèdies, l'espai acotat il'espasa. Els símbols taurins mostren l'essència d'Espanya i el seu sofriment. La llum del llum il·lumina l'escena central i no se sap molt bé si estem en una escena interior o a l'aire lliure, ja que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guernica
  • el guernica
  • guernica
  • Guernica
  • El Guernica
  • Guernica
  • Guernica
  • el guernica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS