guerra civil

Páginas: 2 (287 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2014
Sintetitza i diferencia els arguments de cada proclama.
A la primera redacció els espanyols, el poble exposa les seves idees front el cop d’Estat que s’estava produint en aquell moment, esreflecteix que estan totalment en contra i que consideren que l’exèrcit no es prou bo com per governar l’Estat. A través d’aquest document, els republicans declaren l’Estat de guerra. En canvi, l’altredocument mostra una posició totalment contraria ja que, en aquest cas, parlen els de l’altre bàndol exposant que estan totalment a favor de dur a terme un cop d’Estat, i adverteixen als republicans que “nopassaran”, és a dir, que no aconseguiran la victòria. Intenten conscienciar la població i que confiïn en ells i en el seu govern.
Fixa’t en el mapa i fes una llista de les ciutats principals on vatriomfar la insurrecció. Quines regions van dominar els militars insurrectes?
Illes Balears Lugo Lleó Burgos Valladolid PamplonaMarroc (Melilla) Ourense Oviedo Vitoria Logronyo Osca
Illes Canaries Zamora Cadis PalènciaSaragossa
A Coruña Salamanca Granada Sòria Terol
Pontevedra CàceresSevilla Àvila Còrdova
Els militars van dominar les Illes Balears i les Canàries, el Marroc, Galícia, Aragó, Castella i Lleó, La Rioja i Navarra,principalment.
Indica les zones que van quedar dins del territori Republicà
Cantabria, Astúries, Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Madrid, Andalusia, Extremadura, Castella-La Manxa i Múrcia.Quin simbolisme transmet el cartell?
Es ve un enfrontament entre les formes democràtiques i els feixistes ja que un peu (possiblement d’una dona treballadora) esta trepitjant l’esvàstica, que és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra Civiles
  • La guerra civil
  • guerra civil
  • guerra civil
  • la guerra civil
  • guerra civil
  • Guerra civil
  • Guerra civil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS