Guerra de cuba

Páginas: 2 (432 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2013
LA GUERRA DE CUBA
La Guerra de Cuba, va ser un conflicte bèl·lic entre la colònia i la metròpoli, Espanya. Espanya tenia interessos econòmics en Cuba, com el sucre o el tabac entre altres. Laguerra de Cuba es va dividir en 3 guerres: La Guerra dels deu anys o a Guerra Gran, la Guerra “chiquita”, la Guerra d’independència.
-La guerra dels deu anys (1868-1878): Aquesta va ser la primera guerrad’independència entre Cuba i espanya. Va començar amb el Crit de Yara a l’octubre del 1868 i va acabar deu anys més tard amb la Pau de Zanjón on es va establir la capitulació del ExèrcitIndependentista Cubà en front a les forces espanyoles. Aquesta Guerra es va produir per una sèrie de causes econòmiques, on Espanya posava una gran taxa d’impostos i exercia un rígid control comercial i econòmic.També per una sèrie de causes polítiques, ja que no existia la llibertat de premsa i la il·legalitza cio dels partits polítics. Una altra gran causa va ser la diferència de classes i els prejudicisracistes o la esclavitud. La guerra va acabar amb espanya com a vencedor que va acabar amb la Pau de Zanjón.
-La Guerra “Chiquita”(1879-1880): La segona guerra va començar a l’agost del 1879. Unes deles causes d’aquesta guerra va ser que la anterior va acabar amb un gran fracàs de la població cubana, el pacte de Zanjón va frustrar qualsevol idea d’independència i havia una gran descontentamentinsatisfacció i incompliment de les promeses va fer que els cubana tornessin a fer una revolució contra la metròpoli. Va acabar en menys d’un any, ja que l’exèrcit Espanyol era molt superior i vatornar a guanyar aquesta guerra.
-La Guerra d’independència: Aquesta va ser la última guerra entre els cubans i espanyols. La guerra va començar al febrer del 1895 amb un sublevament simultani amb elCrit d’Orient o de Baire, i va acabar al 1898 amb la rendició de l’exèrcit espanyol. Les causes són les mateixes que les altres dues, però a més sumant el descontentament de la població per haver...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • guerra de cuba
  • La Guerra De Cuba
  • Guerra de cuba
  • Guerra de cuba
  • GUERRA DE CUBA
  • Guerra de Cuba
  • Guerra De Cuba
  • La Guerra de Cuba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS