Guerra De Moviments

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
Guerra de moviments: fase inicial de la Gran Guerra
L’anomenem així per l’actitud d’Alemanya, ja que la seva estratègia d’atac consistia a sorprendre els seus contrincants amb ràpids moviments.
Lanació ofensiva va utilitzar el pla dissenyat pel general de l'Estat Major A. Von Shlieffen envaint Bèlgica i violant la neutralitat d'aquest país amb la intenció de sorprendre els francesos pel nord iarribar fins a París en poques setmanes. El pla Shlieffen semblava tenir èxit, ja que un cop eliminada l'oposició composta per francesos i britànics a Charleroi, els alemanys van emprendre un ràpidavanç per territori francès sense trobar cap resistència organitzada. A causa d’això el govern francès es va retirar a Bordeus. No obstant això, els francesos van replegar les seves tropes i les vanconcentrar entorn del riu Marne. El comandant de les forces alemanyes Von Moltke, presumint una fàcil victòria, va enviar algunes divisions al front oriental (on els russos resistien amb una força isolidesa inesperades). Fet que va donar marge als francesos per reorganitzar els seus exèrcits. Van passar a l'ofensiva el dia 5 de setembre, data d'inici de la batalla del riu Marne, on van sorprendreals desprevinguts alemanys que van haver d'emprendre la retirada, encara que més tard van aconseguir estabilitzar el front. Aquesta batalla va posar en relleu el fracàs dels plans alemanys de vèncerels francesos mitjançant un atac llampec.
El fracàs alemany a França es va deure en gran mesura a la contundent intervenció dels russos, fet no previst pels estrategs alemanys que menyspreaven la sevacapacitat de mobilització. Per contra, els russos van penetrar a Prússia oriental a finals d'agost derrotant als austríacs a Lemberg i conquistant la regió polonesa de Galítzia que es trobava sotasobirania austríaca. La inesperada empenta russa va provocar el replegament alemany fins que el general Hindenburg (cap de les tropes alemanyes al front oriental) va aconseguir amb els reforços...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • moviments guerra civil
  • Moviments feministes
  • moviments antiglobalització
  • Moviments Parabòlics
  • Moviments Migratoris
  • moviments artistics
  • Moviments De La Terra
  • Moviments Migratoris

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS