Guerra del Francès

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2014
1.- Explica què és una font secundària, iconogràfica, cartogràfica i pública (6 línies màxim) (veure els tipus de fonts a: glossari: Fonts).(5-6 línies) (2 punts).

Secundària: Una font secundàriaés aquella realitzada en posterioritat dels fets. 

Iconogràfica: Una font iconogràfica és aquella que és primària i que inclou qualsevol tipus d’imatge.

Cartogràfica: Una font cartogràfica ésaquella considerada primària i que inclou un mapa (el qual s’ha de poder interpretar). 

Pública: Una font pública és aquella que ni s’informen en nom propi ni ofereixen informació especialitzada. Ésa dir, que té un càrrec públic.
 
2.- Quin tipus de fonts són la Font 1 i 2 ( 5-6 línies)( 2 punts)

Tipus de font: (classifica al màxim aquesta font)

Justificació de la teva classificació:
 Font 1: Ens trobem davant d’una font primària, és a dir, contemporània dels fets ja que es tracta d’una pintura que ens mostra la batalla que va tenir a Molins de Rei el 21 de desembre de 1808.Aquesta pintura fou realitzada per Bernat Flaugier.
 
Font 2: Ens trobem davant d’una font escrita secundària ja que es tracta d’un text totalment íntegre realitzat en posterioritat dels fets.  Aquesttext fou realitzat per a la Gran Enciclopèdia Catalana.
 
3.- Comenta les conseqüències econòmiques, culturals i polítiques de la presència de les tropes napoleòniques a la Península( 6-7 línies) (3punts)

Econòmiques: Fou el principi d’una gran desil·lusió a Espanya ja que van haver-hi moltes destrosses materials, una gran quantitat de morts i grans destruccions de ciutats  i pobles,incloent-hi la destrucció de la indústria tèxtil i la Reial Fàbrica de Porcellana. La guerra resultà molt costosa Tota aquesta devastació va acabar amb la producció agrària i, per tant, va haver-hi una grandeficiència de beneficis. 


Culturals: A Catalunya, aquesta invasió va provocar una aparent situació d’estabilitat i va donar lloc a un intent d’aproximació per part dels francesos als catalans....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra Franco-Prusiana
  • Guerra franco-prusiana
  • IMPACTO DE LA GUERRA FRANCO
  • Las guerras franco britnicas.
  • Franco Prusiana Guerra
  • LA GUERRA FRANCO-PRUSIANA Y LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL
  • Guerra Franco Prusiana- Affaire de Dreyfus
  • Biografia De Juan Luis Guerra En Frances

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS