Guerra Dels Trenta Anys

Páginas: 2 (264 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2012
GUERRA DELS TRENTA ANYS
Va ser una guerra lliurada entre els anys 1618 i 1684, en què va intervenir la majoria de les grans potències europees de l’època,les causes van ser un conflicte internacional amb dues vessants: la guerra de religió entre catòlics i protestants i la pugna per l’hegemonia a Europa.S’inicià el 1618 dins del Sacre Imperi Romà Germànic i acabà el 1648 amb la Pau de Westfàlia i la Pau dels Pirineus, això va suposar el punt colminant a la rivalitatentre França i els territoris dels Habsburg, convertint-se en una guerra pel joc de solidaritats dinàstiques i la defensa d’interessos particulars.
Durant elcurs de la guerra, la població del Sacre Imperi es va veure reduïda en un 30%, i Brandesburg (Alemanya) va quedar reduïda en un 50%.
Als països Txecs la poblacióva caure en un terç a causa de la guerra, la fam, les malalties i l’expulsió massiva de txecoslovacs protestants.
Aquesta guerra va ser considerada com unaguerra religiosa, del catolicisme contra el protestantisme, però també una important component política, perquè estava en joc qui manava a l’Església: papa,emperadors o prínceps.
D’altra banda estava implicada la posició social de la burgesia, una nova classe social que despuntava en aquells moments.
La llargasèrie de conflictes que formen la guerra poden dividir en quatre etapes:
1. La revolta de Bohèmia.
2. La intervenció danesa.
3. La intervenció sueca.4. La intervenció francesa.
Encara que la guerra va durar 30 anys, els conflictes que la van generar van seguir sense resoldre durant molt de temps.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1: Context Sociopolític Dels Anys Posteriors A La Guerra Civil Fins Als Anys 70 Condiciona La Producció...
  • LA GUERRA DELS B ERS
  • teatre dels anys 70 fins l'actualitat
  • A Partir Dels Anys 60
  • Guerra De Succeció I Guerra Dels Segadors
  • victòria dels franquistes a la guerra civil
  • Programacio i5 les dites dels mesos dels anys
  • La Crisis Economia Dels Anys 70

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS