guerra dreda

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2014
Guerra Freda

La guerra freda és l’enfrontament polític, ideològic i militar que es va produir durant la segona meitat del S.XX entre el bloc occidental-capitalista (liderat pels EEUU) il’oriental-comunista (liderat per la URSS). Aquest conflicte va definir les relacions internacionals a nivel mundial des del 1949 fins el 1991.

Origens de la Guerra Freda (1945-1947)

La segona guerramundial va acabar amb la victoria de la “Gran Aliança” sobre els feixismes europeus i l’expansionisme japonès. D’aquest conflicto, els EEUU i la URSS van sortir-ne vencedors i es va convertir ensuperpotències.
A partir de 1946 es van començar enfrontaments entre Moscou i Washington. Al febrer de 1946, Stalin va pronunciar un discurs a Moscou on deixava clar que el capitalisme i el comunismo erenincompatibles si que la URSS havia de preparar-se per a un rearmament.
Dues setmanes després, George Kennan, un experte en assumptes soviètics de l’ambaixada dels EEUU a Moscou, va enviar un telegrama aWashington ( “telegrama Kennan”) on sentenciava que la URSS era un Estat hostil i que continuaria amb la seva política expansionista.
Al març, Churchill va visitar els EEUU i va pronunciar el seudiscurs a la Universitat de Fulton ( Missouri), on va parlar de “teló d’acer” fent referencia a la separació entre l’Europa dominada per l’exèrcit soviètic i la resta.
Al setembre, l’amabaixador soviètica Washington ( Nikolai Novikov), va enviar un altre telegrama a Moscou on deixava clar que els EEUU volien dominar el món i estaven preparant una guerra per portar a terme aquest objectiu.
Finalmentel març de 1947 es va produir la ruptura definitiva entre les dues superpotències quan el president Truman va afirmar que els EEUU ajudarien a quealsevol que fes front a l’amenaça comunista iproclamava la voluntat d’aplicar una política de contenció del comunisme. Era la nova política exterior de Washington, més coneguda com la “Doctrina Truman”.
Així, entre el període de març a l’abril es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dred
  • Guerras De La Guerra
  • Dred scott
  • ministerios de Dred
  • Guerra
  • Guerras
  • Guerra
  • Guerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS