Guerra espacial

Páginas: 6 (1420 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2014


La guerra espacial

1957-1989










































Introducció

Context històric: La guerra freda

La pau després de la Segona Guerra Mundial va durar poc. Abatut el feixisme, aviat sorgiren discrepàncies profundes entre els aliats, especialment entre les dues noves superpotències, els EUA i l'URSS. Aquestesdiscrepàncies, per raons ideològiques, econòmiques i polítiques donaren pas a la formació de dos blocs antagònics: el bloc occidental, liderat pels Estats Units, era capitalista i liberal, i el bloc oriental, liderat per l'URSS, era comunista, bloc format amb el pacte de Varsòvia l'any 1955, que era un pacte de cooperació mútua entre els paissos comunistes, en cas d'un possible atac de l'arc occidental. Tambées diu que la guerra freda tenia precedent en la Primera Guerra Mundial, ja que es on es va produir el primer enfrontament entre l'URSS i els EUA i les seves difernts ideologies.

Era un enfrontament no declarat i sense atacs militars i basats en una amenaça mútua, per això se la coneix com la guerra dels despatxs, tot hi així es van viure moments de tensió provocats per aquest pols entre els dosblocs, que es pensava que podria arribar a desecadenar una guerra nuclear.

La guerra freda va provocar l'augment del espionatge entre paíssos i curses, tant armamentistíques com espacials, aquestes carreres tractaven d'armar-se amb noves armes com per exemple, les nuclears i l'exploració del espai exterior a partir de satèlits artificials.

Diferents esdeveniments van originar la fi de laguerra freda; la desmenbració de l'URSS, el cop d'estat de 1991, la fi del comunnisme entre l'any l989 i 1991 als diferentes estats que formaven el bloc oriental i la caiguda del mur de Berlín l'any 1989.










La guerra espacial
Principis de la Carrera Espacial

La carrera espacial o també coneguda guerra espacial va començar el 4 d'octubre de l'any 1957, amb el llençament perpart de l'URRS del primer satèlit artificial a l'exterior de la Terra. El primer satètil va rebre el nom de Sputnik 1, aquest llençament va rpovocar molt repercucció mediàtica i va provocar por en la població ja que l'antiga URSS, va demostrar el potencial que tenia i que podia fer front en cas d'una guerra al bloc occidental.
Tot seguit els cientificts comunistes van fer les primeres proves ambésser vius, i van enviar tres gosses a l'exterior de la Terra, d'aquestes la primera va morir perquè encara no es s'havia plantejat enviar homes a l'espai exterior, i les altres dues van tornar sanes i salves desprès de donar divuit voltes a la Terra.

Els EUA com van llençar el seu primer satèlit el 31 de gener de 1958 l'Explorer I i poc desprès de va formar en el mateix any la NASA. Els EUA vanimportar ximpanzés de l'Àfrica, els quals van enviar a l'exterior com a prova per poder dur a l'humà fins aquell punt, els EE.UU es van plantejar ser els primers en enviar a l'home a l'espai però no ho varen poder aconseguir, ja que els soviètics van aconseguir el dia 12 d'abril de 1961 enviar a Yuri Garani amb la nau espacial Vostok a l'exterior de la Terra. Els americans van fer el mateix 23dies desprès, sent el segon país en enviar l'home a l'exterior. La supremacia dels soviètics era evident i aconseguien fabricar i produir més fàcilemnt que els nord americans que es veien sueprarts en la carrera espacial.

Aquest primers satèlits i primeres exploracions de l'espai, no solament formen part d'un acte de la guerra freda, sinò que amb aquest satèlits artificials es va poder conèixerinformació com per exemple: el Sputnik va ajudar a determinar la densitat de l'atmosfera superior i les dades de vol de l'Explorer I van portar al descobriment del cinturó de radiació de Van Allen.

Un cop complert l'objectiu de portar al'home fora de la Terra, es va considerar un nou onjectiu, que l'home trepitjes la lluna. Tant els EUA com l'URSS, van començar a enviar satèlits per rebre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Espacialidades silenciosas de la guerra
  • Carrera Espacial En Guerra Fria
  • guerra espacial
  • la Carrera espacial como producto de la guerra fria
  • Carrera Espacial De La Guerra Fria
  • Carrera espacial durante la guerra fria
  • espacialidad
  • Espacialidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS