guerra fria

Páginas: 2 (474 palabras) Publicado: 29 de enero de 2014
Observa atentament la Imatge 1 i: A) Fes-ne una breu descripció  i explica quina importància va tenir aquest fet en el context de l'enfrontament del dos blocs. B) Quan s'havia produït la divisiód'Alemanya en dos estats i per què?

A) El primer escenari d’enfrontament entre els dos blocs va tenir lloc a Alemanya ja que, al final de la guerra, havia quedat dividida en quatre zones ocupades perbritànics, francesos, nord-americans i soviètics. El 1948, els tres aliats occidentals van decidir unificar els seus territoris i crear un Estat federal alemany. En resposta, l’URSS va ordenar elbloqueig de Berlín. La crisi va accelerar la divisió d’Alemanya en dos estats: la República Federal (RFA), que es va enquadrar al bloc occidental i la República Democràtica (RDA), sota influènciasoviètica.
B) La divisió d'Alemanya entre els dos estats va ser definitiva l'any 1947, quan el president nord-america va exposar la Doctrina Truman. S'hi denunciava la creació dels regims comunistes alspaisos ocupats per l'exercit Roig i es proposava la internvenció americana per frenar l'amenaça comunista a Europa.

Observa atentament el mapa d'Europa 1945-1947 i explica:  A) Quina zona d'Alemanyahavia quedat sota el control de Rússia i Polònia? B) Quines països ocupaven el territori de Berlín?
A) La zona d'Alemanya que va quedar sota el control de Russia i Polònia va ser el bloc occidental ila Republica Democratica.
B) Els païssos que ocupaven aquest territori varen ser: Regne Unit, Françà, Nord-America, Russia.

A partir de la informació del Text 1, explica: A) Què estableix aquesttractat? B) Per què el seus signataris són els guanyadors de la Segona Guerra Mundial? C) Des del punt de vista territorial, a què es comprometia  Alemanya?
A) El tractat estableix que les sevesfronteres serien la RDA i RFA.
B) Varen ser els guanyadors de alemanya perque eren els conquistadors.
C) Alemanya es comprometia a la retirada de les seves forces armades, abans del final de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La guerra fria
  • La guerra fria
  • Guerra fría
  • La guerra fría
  • Guerra fria
  • La Guerra Fria
  • La Guerra Fria
  • La Guerra Fria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS