Guerra fria

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
L’ Apartheid a Sud-àfrica

Apartheid, és una política de segregació racial practicada a la República de Sud-àfrica. El terme apartheid en llengua africana significa separació i descriu la rígidadivisió racial entre la minoria blanca governant i la majoria no blanca, vigent fins a les primeres eleccions generals de 1994.

El Partit Nacional (NP) va introduir l'apartheid al seu programaelectoral de 1948 Aquesta política ha estat molt criticada en l'àmbit internacional i va donar lloc a diverses sancions econòmiques per part de nombrosos països. Tot i que al país ja no existeix lasegregació racial en forma oficial i legal, segueixen existint desigualtats socials, econòmiques i polítiques entre la població blanca i la població negra.

La legislació de l'apartheid classificava a lapoblació en tres grups racials: blancs, bantús o negres i de color o mestissos. Posteriorment es van afegir els indis i pakistanesos com una quarta categoria. La legislació fixava els llocsd'assentament de cada grup, els treballs que podien realitzar i el tipus d'educació que podien rebre. També prohibia gairebé qualsevol tipus de contacte social entre les diferents races, autoritzava les instal• lacions públiques i prohibia la participació dels no blancs al govern de l'Estat.

El 1990 el president Frederik Willem de Klerk va posar fi a l'apartheid amb l'alliberament del dirigent negreNelson Mandela i la legalització de les organitzacions polítiques negres. Mandela va ser escollit primer president negre el 1994 en les primeres eleccions generals obertes als negres en la història delpaís.
El Conflicte de Kosovo

A finals del segle XIX, a la Península Balcànica hi convivien moltes varietats ètniques,: catòlics, musulmans, cristians ortodoxos i jueus.
En esclatar la Segona GuerraMundial, la Península Balcànica va ser dominada per la política expansionista nazi, per la qual cosa es va organitzar un Moviment de Resistència per defensar la regió i alliberar-se dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La guerra fria
  • La guerra fria
  • Guerra fría
  • La guerra fría
  • Guerra fria
  • La Guerra Fria
  • La Guerra Fria
  • La Guerra Fria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS