Guerra I Revolució

Páginas: 12 (2820 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
Guerra i revolució ( 1808-1814)
La guerra del francés
El 1807 Espanya i França, signe el tractat de Fontenebleau , segon diu que els dos envairan Portugal , ja que s’havia aliat amb el regne Unit , que era enemic de França durant l’ocupació d’Europa per part de Napoleó . Segons el tractat les tropes de Napoleó havien de travessar la península per poder conquerir Portugal i després repartir ambtot Espanya . Però les tropes es van quedar per les ciutats espanyoles intentat tapar la veritat intenció que tenia Napoleó que era ocupar Espanya i enganyar al rei Carles IV i el seu ministre godoy . Ferran el fill de Carles IV va aprofitar el descontent de la població per investigar en el motí d’Aranjuez en que obliga el seu pare a abdicar a favor seu i així ell es converteix en el nou reiFerran VII. Napoleó aprofita el desacord familiar que hi ha i els convoca a tots dos a Baiona i els pressiona perquè donin la corona al seu germà José bonaparte , que era el rei de Sicilia , era molt estimat per els seus , però per l’altre gent era un simple estranger que no sabia fer res . El 2 de Maig de 1808 , el poble de Madrid es va aixecar contra el rei francès i va ser seguir per totes lesciutat Españolas fins crea la guerra del francés ( 1808-1813) . Ciutats com Saragossa i Girona patiran molt, les guerrilles atacaven a l’exèrcit francès i les juntes organitzaven l’exèrcit Español per enfrontar-se a l’exèrcit francès aconseguien la victòria , com la batalla de Beilen , el que la va ser la primera batalla en que Napoleó va perdre . Els españols recolzaven la tornada de Ferran VII ,per això se’ls va anomenar els patriotes , però també van haver-hi seguir de Bonaparte , perquè creien que podria portar noves idees de la revolució francesa i modernitzar la resta d’Espanya . La guerra s’allargarà durant el 1813, quant napoleó es veu obligat a retirar tropes per la guerra contra Rússia i l’exèrcit Español es reforçat per tropes angleses .Al 1813 es firma el tractat de Valençai pelqual Napoleó abandona Espanya i torna coma rei , Ferran VII .
Les Corts de Cadis i la Constitució del 1812
Quant comença la guerra , l’absència del rei va ser coberta per les juntes locals i provincial per garantir ordre i resistència . Més tard es forma la Junta suprema central per coordinar i prendre decisions. En plena guerra la junta convoca a les corts a Sicília, ja que era l’únic lloclliure .Allà es van reunir tots els representants de cada ciutat Española , quasi tots liberals , però també algun reclamaven la tornada de l’absolutisme . Les Corts van elaborar la constitució de 1812 , va ser la primera constitució Española, i això reflecteix la sobirania nacional, divisió de poders i establir la declaració de drets . Ca ser una de els constitucions més avançades . Va ser aprovadaen el 19 de Març i per això de la va anomenar La Pepa . Les corts a més a més van aprovar moltes coses com abolir la inquisició , declarar la igualtat dels españols davant la llei ...etc .
El regnat de Ferran VII . Les resistències al canvi .
La restauració del l’absolutisme ( 1841-1820)
Quant la guerra de la independència finalitza , Ferran VII torna Espanya, però no ho fa per Madrid , comquasi tots esperaven , sinó per Valencia . Allà un grup de diputats absolutistes , en concret 65 , li donen a conèixer el “ Manifest dels perses “ fent que denegués la aprovació de la constitució i l’antic règim. Ferran VII va tornar cap a Madrid com rei absolut i va governar durant 6 anys i va obligar a molts dels liberals que hi havien a que s’anessin. Molts homes liberals van lluitar ambPronunciaments , però van fracassar al 1820 .
El trienni liberal ( 1820-1823)
Així que gràcies aquest pronunciaments , el Coronel Riego torna a Proclamar a Sevilla la Constitució .Ferran VII atemorit accepta la Constitució de Cadiz en el Març de 1820 , després de varies setmanes de insistir . I aquí es quant va començar un govern liberal .Quant es restaura la Constitució , es va tornar a suprimir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució Industrial, Imperialsime I Guerra Mundial
  • 1- GUERRA I REVOLUCIÓ (1808-1814)
  • I Guerra Mundial
  • I y II Guerra mundial
  • LA I GUERRA MUNDIAL
  • I Guerra Mundial
  • Impacto I Guerra Mundial
  • I Guerra Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS