guerra

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
Què és un certificat de qualitat.
Un certificat de qualitat és un procés que duu a terme una entitat independent, examinant i avaluant la conformitat d’un producte, procés, serveis, persones osistema de gestió amb els requisits definits en uns documents denominats normes i especificacions tècniques.
Qui fixa les normes que cal complir per aconseguir-lo.
Les normes són desenvolupades perels Comitès Tècnics de Normalització, on hi ha representades totes les parts interessades en aquest producte.
Que ha de fer una empresa per aconseguir un certificat de qualitat?
Ha de contractaruna entitat certificadora que emetrà la certificació només quan l’empresa compleixi amb tots els requisits establerts per la norma (per fer-ho s’encarregarà d’efectuar els assajos, les avaluacions...)Obligatorietat o no de tenir certificada la qualitat dels productes, serveis, sistemes de gestió...
La certificació dels productes, serveis, etc. no és obligatòria, és simplement un valor afegitque la empresa ofereix voluntàriament al seu producte, servei o gestió.
Quins són els organismes competents per emetre certificacions?
Els organismes competents són les entitats certificadores, iaquestes són definides per la Entidat Nacional de Acreditació (ENAC)
Avantatges i inconvenients que suposen les certificacions de qualitat per als clients i per les pròpies empreses.
Avantatges perals clients: informació objectiva sobre el producte o servei, confiança en aquest producte o servei, existència d’uns canals de comunicació amb el fabricant o el proveïdor, etc.
Avantatges per ales empreses: Un descens en costos (existeix una optimització dels recursos i una disminució dels errors i duplicacions), una diferenciació de la competència, una millor organització i gestió del’empresa.
Inconvenients per a les empreses, sobretot per les PIMES: una gran inversió econòmica i una reorganització interna de l’empresa.
Caducitat o no (durada) dels certificats de qualitat.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra
  • Guerras
  • Guerra
  • Guerra
  • La guerra
  • Guerra
  • Guerra
  • Las Guerras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS