Guerras S. Xviii

Páginas: 2 (493 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2012
Cronologia dels principals esdeveniments geopolitics al s. XVIII

1702.- Comença el segle amb la guerra de succesió española, també anomenada amb el regnat de un Borbó, Felip V, ja que amb aquestfet es perdia l’equilibri geopolític a Europa, potencies com Anglaterra i Austria no volien que França tingues tanta influencia sobre Espanya, llavors van alentar a Carles d?habsburgo per tal deobtenir el poder. Tant França per una banda amb Felip V al capdavant i Anglaterra amb Carles D’habsburgo van utilitzar tot els seus recursos, per mantener als seus respectius candidats al capdavant, pero,despres d’una decacada la Corona británica va iniciar el cami de la pau, ja que aquesta guerra causava desaprobació al poble per l’empobriment i els alts impostos que pagaven.

1713.- s’arriva a lapau amb el tractat d’Utrech, i els principals trets a destacar son: Felip V es anomenat rei d’Espanya, pero en consequencia renuncia a qualsevol dret del tro francés, anglaterra es la potencia mesbeneficiada ja que guanya amb territoris i en l’ambit economic ja que aconsegueis trencar el monopoli comercial d’Espanya amb les seves colonies.

1707.- la unió d’anglaterra i escocia dóna lloc a unnou país el Regne de Gran Bretanya, aquesta unió s’intentava desde el 1603. L’acta d’unio mai va ser popular a Escocia, es mes, la major part de la población s’oposava, es van enviar reiteradespeticions en contra al Parlament i el dia de la seva aprovació es van donar protestes masives i violentes.

1713.- s’aprova la llei salica, aquesta promou que les dones nomes poden accedir al tro si no hihan hereus varons en la línea principal.
Aquesta llei no tenia una intenció purament masclista i denigració de la dona, l’unic que volia Felip V era impedir per tots els medis que la casa d’Austriarecuperes el regne d’Espanya.

1714.- l’onze de setembre tenim la batalla de Catalunya, Felip V intenta negociar amb els catalans, aquests ho rebutgen i la ciutat es assetjada per un exercit de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • S. Xviii
  • S. XVIII
  • Desde la prehistoria a la s. xviii
  • Historia de España S. XVIII
  • Argumentación literatura s. xviii
  • Querétaro, S XVIII y XIX
  • Literatura s XVIII
  • Caracteristicas Del S. Xviii

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS