Guies salt de longitud

Páginas: 4 (785 palabras) Publicado: 24 de enero de 2011
El múscul és una màquina altament especialitzada, formada per substàncies orgàniques, que utilitza energia emmagatzemada químicament i que realitza un treball mecànic mitjançant la seva contracció.L’existència d’aquest mecanisme és indispensable pel moviment dirigit de qualsevol sistema biològic, i la seva rapidesa i eficiència determina en gran part, els diversos tipus de vida que poden donar-se.Com podem veure, la principal funció del múscul és la contracció. I d’aquesta funció sorgeix, com a resultant mecànica, la força que el múscul és capaç de desenvolupar. Per això és importantconèixer els tipus de contracció muscular abans de classificar les contraccions del salt de longitud.

[pic]

Bàsicament ens trobem amb dos tipus de contracció muscular: dinàmica i estàtica. Biològicamentparlant, la contracció estàtica és denominada isotèrmica. La contracció dinàmica pot ser concèntrica o excèntrica; tant les contraccions concèntriques com les excèntriques poden ser executades enforma isotònica o isocinètica.

La contracció isomètrica és fonamental malgrat ser poc freqüent que ella mateixa produeixi separadament de qualsevol d’altres tipus de contracció muscular. Malgrat queen aquest tipus de contracció no hi ha desplaçament dels punts de inserció del múscul, els sacrómeros s’acurten com a conseqüència de l’estirament dels components elàstics seriats de la fibra muscular(discos Z, tendons,...), provocat per l’acció dels ponts creuats de les proteïnes elàstiques (actina-miosina).
La principal característica de la contracció isomètrica és que, quan la força isomètricaés màxima (CIM), és el mateix que la contracció voluntària màxima (CVM). A més, quan la tensió muscular és màxima (MTM), és igual a la contracció voluntària màxima (CVM); entenent per tensió musculara la força instantània desenvolupada pels ponts creuats de les fibres musculars.
Malgrat que la contracció isotèrmica és un tipus de força estàtica, té un component dinàmic. Aquest component...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salto de longitud
  • Salto De Longitud
  • salto de longitud
  • salto de longitud
  • salto longitud
  • Salto de Longitud
  • Salto de longitud
  • salto de longitud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS