Guillem I

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 7 de agosto de 2012
Guillem I d’alemanya

(Berlín, 1797-aneu., 1888) Rei de Prusia (1861-1888) i emperador d’alemanya (1871-1888). Segon fill de Federic Guillem III de Prussia i de la reina Lluïsa, va rebre formaciómilitar des de la seva infantesa. L’ocupació francesa de la seva pàtria el 1806 li va causar veritable commoció, de manera que en esclatar la rebel·lió en Prussia Oriental sis anys més tard no vadubtar a participar-hi malgrat la seva joventut.

En 1813, quan el seu pare va declarar la guerra a França, va intervenir-hi i col·laborar en la reconstrucció de Prussia. Durant el regnat del seu germàFrederic Guillem IV va actuar amb duresa per sufocar la insurrecció republicana de Baden de 1849, i a l’any següent va mostrar el seu disgust davant la indecisió del monarca a l'hora d'unificarAlemanya excloent a Àustria, la qual cosa va permetre que aquest país obligués a Prússia a la retirada de Olmütz.

La bogeria del seu germà el 1858 li va donar la regència i va aplanar el camí per a laseva coronació el 1861. Partidari d’una monarquia forta, va emprendre immediatament una profunda reorganització de l’exèrcit amb l’objectiu de fer realitat la realpolitik, el projecte d’unitat alemanya.El Landtag, el parlament bicameral, no va aprovar les partides pressupostàries necessàries per al seu finançament, però Bismarck, el seu nou canceller, va fer cas omís tant del vot parlamentari com deles protestes de l’oposició i va portar endavant els plans.

Després de la guerra dels Ducats (1864-1865), va autoritzar, no sense objeccions, la guerra contra Àustria, que va ser derrotada enSadowa. Després de la victòria militar, es va annexionar els estats de Schleswig, Holstein, Hannover, Hesse electoral, Hesse-Nassau i Frankfurt, va aconseguir el suport d'altres en el si de laConfederació Alemanya del Nord i va signar aliances militars amb els estats del sud.

Tanmateix, el rei no es va mostrar favorable a la idea del seu primer ministre de provocar la guerra amb França i va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guillem de Berguedà. Cançoneta lleu i plana. Comentari.
  • Guillem
  • La Faula De Guillem De Torroella I La Matèria De Bretanya
  • Guillem d'Ocam
  • Guillem Sagrera
  • Guillem berguedà
  • Guillem De Bergueda
  • Sylvie Guillem

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS