Guitart i el poder

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2014
GUITART I EL PODER

1. Podem observar la relació de poders que hi ha entre el senyor Guitart i el senyor Ciurana; Encara que Ciurana sigui el Director General de l'empresa per la qual treballaGuitart i tècnicament tingui més poder dins de l'empresa, en senyor Guitart té el poder de concedir-li o no el cotxe oficial de l'empresa, ja que és qui hi regula.
Després entra el senyor Altaió,responsable del Departament Administratiu i cap d'en Guitart. Igual que el senyor Ciurana, el senyor Altaió està per sobre del senyor Guitart en termes de l'empresa i pot decidir sobre el seu futur enl'empresa.
També trobem una altra relació de poders, el sindicat de l'empresa. Encara que no ho sembli, el sindicat té més poder que el senyor Ciurana i el senyor Altaió, ja que té poder de pressionar auna empresa privada que comet il·legalitats per regular-les o la mateixa empresa sap que pot ser denunciada davant la justícia i, fora de la privacitat de l'empresa, el senyor Ciurana i el senyorAltaió no en tenen res a fer.

2.Com podem observar en el text, el senyor Guitart té poder sobre l'ús dels cotxes oficials de l'empresa, però al ser una persona honesta sempre ho fa dins el marc de lalegalitat.
El senyor Altaió és el cap d'en Guitart i, per tant, té poder sobre el futur d'en Guitart dins l'empresa i l'utilitza per pressionar en Guitart per donar elcotxe oficial al senyor Ciurana.
Però quan el senyor Guitart parla amb el sindicat, és ell qui té més poder que el senyor Altaió, ja que si aquest comet un acte fora de la legalitat, pot acabar ambuna denúncia del sindicat a la justícia i probablement la consegüent sanció jurídica.
Al cap i a la fi, són poders semblant perquè tots dos utilitzen el seu poder, tan dins o fora de l'empresa perpressionar a l'altre a fer el que ell vol.

3.En el cas de l'administració de la Generalitat, en Guitart es veuria obligat a donar-li el cotxe oficial al senyor Ciurana, ja que la pressió que pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Que es un i pod
  • Poder Judicial I Poder Estratègic
  • El Poder Del Jefe I 1
  • Discurs i poder
  • Holocaust I Poder
  • El poder del jefe I
  • Los brujos del poder I
  • autoritat i poder

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS