Gutyui

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 19 de enero de 2013
DOPATGE I ESPORT

1.Breu història sobre la relació del dopatge i l'esport.
-La utilització de substàncies per millorar els resultats és tan antiga com l'esport de competició.Per exemple,se sap queels atletes que participaven a les Olimpíades de l'antiga Grècia utilitzaven dietes especials i pocions estimulants per fortificar-se. Aquests atletes grecs tenien uns sous o guanys tanimportants,equivalents a mig milió d'euros actuals,que alguns d'ells buscaven mitjans il·legals per guanyar a qualsevol preu.Cap a finals del segle XIX se sap que alguns ciclistes utilitzaven sovint estricnina,cafeïna i alcohol. En 1928, la Federació Internacional d'Atletisme va ser el primer organisme que va prohibir l'ús de substàncies de dopatge.La majoria de les federacions esportives internacionals vanintroduir els controls de dopatge al 1970. Però aquests controls eren poc efectius perquè no detectaven la presència d'esteroides anabolizants que estaven sent utilitzats per bastants atletes des delsanys 60.

2.És possible l'esport d'elit sense substancies dopants?
-Jo crec que l'esport hauria de ser possible.Però es pràcticament impossible conseguir que tothom deixi de utilitzar-ho.Es tractade competir,fer el que més t'agrada,ser el millor en alguna cosa,però sense l'ajud de cap altre factor,així cualsevol pot destacar.No té valor aconseguir un premi o un guany,si es gràcies a unasubtància dopant,ja que l'esforç no és teu.Per això,personalment,preferiria aconseguir algo amb el meu propi esforç,que no guanyar un premi amb substàncies dopants sense tenir cap merit.

3.Es millorenels resultats?
-Si,per això els utilitza la gent.

4.És ètic?
-No ho és.Perquè la gent que es prepara,esofrçant-se al máxim per guanyar es mereix el premi més que els que prenen subtàncies,no ésètic.Si vols guanyar un premi,treballa i esforça-t'hi.

5.Pot afectar a la salut?
-Si.Les amfetamines,destinades a combatre la fatiga mental i el rendiment físic,a part de crear addicció, augmenten...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS