habilitats esportives

Páginas: 34 (8263 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2013
UNIVERSITAT DE BARCELONA
DEPARTAMENT DE TEORIA I HISTÒRIA DE L’EDUCACIÓ INSTITUT NACIONAL D’EDUCACIÓ FÍSICA DE CATALUNYA CENTRE DE BARCELONA

PROGRAMA DE DOCTORAT:

"Recerca en Activitat Física i Esport. Teoria i Mètodes"
Bienni 1997-1999

Disseny d’un test per avaluar les aptituds cognitives a l’esport (TACE).
TESI DOCTORAL PRESENTADA PER: Bernat Buscà Safont-Tria
Peroptar al títol de Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació. Secció Ciències de l’Educació. DIRIGIDA PER:

Dr. Joan Riera Riera Dr. Lluís Garcia Sevilla Barcelona, 2005

Bernat Buscà Safont-Tria

pà gina 2

Disseny d’un test per avaluar les aptituds cognitives a l’esport (TACE)

Bernat Buscà Safont-Tria

pà gina 3

AGRAÏMENTS

A la Valérie, en Biel i la Mar,pel seu amor, la seva comprensió i la seva paciència en tot el procés d’elaboració d’aquesta tesi. Per a què em deixin recuperar tot el temps que els he pres amb les meves cabòries científiques.

Als meus pares i germanes, per la seva estimació i pel clima de motivació pel saber que sempre es va respirar a casa. A la Maria que, tan preocupada per conèixer, segur que li haguésagradat veure el final d’aquest procés.

Al Dr. Joan Riera, per despertar-me l’interès per la recerca, per la seva obsessió per entendre l’esport, per ajudar-me a fer bones preguntes, per la seva paciència en els moments difícils, per la seva amistat sincera i per un munt de coses més.

Al Dr. Lluís Garcia Sevilla, per inculcar-me la passió pel saber rigorós, pel seu coneixementsobre la conducta humana i la seva mesura, pel seu to crític, per la seva amistat i pel seu humor genial.

A en Lluís Martí, que amb la seva genialitat artística va saber representar totes les situacions esportives que li anava transmetent. I a la Valérie que, amb el seu saber sobre disseny grà fic, tant em va ajudar a simplificar l’enorme feinada de construir un test amb imatges.

Al’Andreu Díaz i al Mario Keudell de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, per facilitar-me l’obtenció de les dades i per compartir el seu saber sobre l’Educació Física.

A en Josep M. Ramoneda i a l’Anna Brescó, per la seva contribució professional i desinteressada a la correcció lingüística d’aquesta tesi.
Disseny d’un test per avaluar les aptituds cognitives a l’esport(TACE)

Bernat Buscà Safont-Tria

pà gina 4

A tots els subjectes participants, per la seva col·laboració i la seva paciència en el procés de recollida de dades.

Als bibliotecaris de l’INEFC Barcelona, de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna i als de les altres biblioteques utilitzades, per a la seva col·laboració en el procés dedocumentació.

A l’INEFC Barcelona, per les beques rebudes com a alumne col·laborador i com a postgraduat. A la Maribel i la Nati del Negociat de Postgrau i Recerca pel seu ajut i paciència en els temes administratius.

Al professorat de l’INEFC Barcelona i dels cursos de doctorat, per les seves aportacions valuoses.

A la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i del’Esport Blanquerna i la Universitat Ramon Llull, que m’han ofert la possibilitat de treballar en l’apassionant à mbit de la docència università ria i de la recerca científica.

Disseny d’un test per avaluar les aptituds cognitives a l’esport (TACE)

Bernat Buscà Safont-Tria

pà gina 5

ÍNDEX
AGRAÏMENTS

ABREVIATURES I GLOSSARI............................................................................. 13 RESUM (Català ).................................................................................................... 22 RESUMEN (Español) ............................................................................................ 23 ABSTRACT (English) ............................................................................................ 25 INTRODUCCIÓ...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Habilitats
  • becques esportives
  • habilitats directives
  • Habilitats motrius
  • resumen habilitats
  • Habilitats Socials
  • Habilitats Per Entrevistar
  • Gegantball. habilitats peu-mà

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS