Habilitats Social 12-16 Anys

Páginas: 14 (3481 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
INTRODUCCIÓ
Aquest treball que hem desenvolupat es basa en l’adquisició i desenvolupament de les habilitats adaptatives dels/les joves entre la franja d’edat de 12 a 16 anys. En un primer lloc hem fet una petita descripció de cada habilitat. A partir d’aquestes hem elaborat un parell de preguntes de cada habilitat per corroborar el seu estat. I d’aquesta manera hem pogut extreure una sèrie deconclusions. Arrel d’aquestes conclusions hem realitzat un conjunt d’aportacions per fer, modificar, consolidar i/o aprendre a reforçar aquestes habilitats.

COMUNICACIÓ
Una vegada arribats a aquesta franja d’edat (12-16 anys), la comunicació ha d’estar pràcticament consolidada, ja que a la etapa anterior el nen ha d’haver adquirit tota la capacitat comunicativa oral, escrita i gestual. És adir, en aquesta etapa s’amplia i/o modifica allò aprés a l’anterior. S’utilitzen argots (llenguatge específic utilitzat per un grup de persones que comparteixen unes característiques comuns per la seva categoria social, professió, precedència, o aficions) i nous llenguatges influenciats, en moltes ocasions, pels mitjans de comunicació, noves tecnologies, etc.

1. Com et comuniques més amb els teusamics?

2. Escriu correctament aquesta frase: “Bn dia stic a ksa mb l ps3, pts vndre a10?
“Bon dia estic a casa amb la play station 3, pots vindre a les 10?”

Com en aquesta etapa se suposa que la habilitat està pràcticament consolidada, es tractaria de reforçar, ampliar i/o modificar-la.
Una bona forma d’ampliar i/o reforçar la comunicació oral i escrita seria la d’introduir al jove a lalectura, o ampliar aquest hàbit en el cas de que ja ho faci.
D’aquesta manera el jove iniciaria un hàbit positiu i important en la comunicació que tindrà com a conseqüència un domini del llenguatge escrit i una bona comprensió lectora. De la mateixa manera estaríem reduint hàbits negatius com poden ser l’ús excessiu del televisor, mòbils, ordinadors... Ja que aquests són grans potenciadors de laintroducció i utilització d’argots en el llenguatge, els quals no afavoreixen gens l’ús i l’amplificació del mateix.

CURA PERSONAL
Habilitats relacionades amb l’ higiene personal, alimentació i vestuari. Està relacionat amb autocuidar-se i durant aquesta etapa deuen estar ja assolides pràcticament. Podem trobar conductes contràries per realitzar aquestes habilitats en aquesta etapa com a senyalde protesta a la norma social, com pot ser deixadesa en l’ higiene personal o de rebuig a una alimentació sana. Per altra banda, al tenir-se en compte molt la influència de l’entorn, podem trobar conductes negatives com pot ser l’ inici en el món de les substancies il·legals.

3. Quantes vegades et neteges les dents al dia

4. Has estat alguna vegada en contacte amb drogues i/o alcohol?

Enaquesta habilitat hem diferenciat el que és l’ higiene personal i el contacte amb drogues i alcohol. Aquesta habilitat ha de ser reforçada des de casa, sobretot en l’ higiene personal, i des de els centres educatius.
En aquestes edats és difícil imposar ja que els joves adopten una actitud rebel a les normes socials i l’actitud a casa ha de ser orientativa, explicar els diferents camins i queel jove experimenti i reflexioni sobre el que fa per decidir finalment per quin camí continua.
En el tema de les habilitats relacionades en la cura personal si que s’ha d’estar una mica a sobre explicant-l’hi que aquests hàbits s’han de mantenir sempre per temes de salut i imatge personal i en temes de drogues i alcohol donar-l’hi informació sobre les conseqüències que poden tenir aquestesconductes i orientar-los en aquest sentit.
En aquesta enquesta és significatiu el percentatge elevat de contacte amb l’alcohol tant a 2º com a 4t d’ ESO i en aquest sentit la família hauria de controlar una mica més aquesta situació, més que res perquè segurament ignoren aquest fet i s’haurien de preocupar més per l’entorn en el que és mou el jove ja que moltes influències venen donades per un entorn...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gennesser capitulos 12 y 16
  • Casos 12 16
  • Nic 12 16
  • Derecho articulos 12-16
  • Pei Noi Immigrant De 16 Anys, Salvador Segui
  • Desarrollo de las habilidades adaptativas (12-16)
  • Exegesis Filipenses 3:12-16
  • Capitulo 12-16 Walden 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS