Haití acreedor, no deudor,

Páginas: 3 (535 palabras) Publicado: 17 de enero de 2011
HAITÍ: ACREEDOR, NO DEUDOR

SÍNTESI DE L’ARTICLE:

Des que França va obligar a Haití al s. XIX a pagar un deute extern que hauria de dur a terme durant varis segles, Haití s’ha trobat amb unasituació molt penosa, i no ha pogut invertir en infraestructures suficients per tal de sobreviure als diversos efectes del canvi climàtic.
Tot i que els francesos i inclús alguns països desenvolupats,creuen que és Haití qui encara té un deute extern, la realitat és que els països rics som els que hem de saldar aquest deute provinent de l’esclavitut, la dictadura que van patir i el canvi climàticcada vegada més evident i més preocupant.
A la “Cumbre de Copenhague” que va tenir lloc al 2009, es va resoldre que els països rics són els que han intervingut abundantment en la crisis del clima, ique per tant, els països que no han contaminat, com és el cas d’Haití, són els que no hauràn de pagar per aquests danys causats. No obstant, és evident que aquest país ha estat un dels més afectatspel canvi climàtic, degut a la mancança d’infraestructures abans comentada.

COMENTARI:

La situació d’Haití degut al terratrèmol del passat 12 de gener, és alarmant, ja que, tal i com apuntendiverses informacions “els efectes causats sobre aquest país, el més pobre de l’Amèrica Llatina, han sigut devastadors”. És considerada una de les catàstrofes més greus de la història, i no és per a menys.No obstant, encara hi ha un tema per a resoldre, que és el deute extern d’aquest país, que personalment penso que s’hauria de suprimir totalment, com també reparar tot el que es va saquejar, per apoder assolir els objectius del desenvolupament acordats per al 2015.
No obstant, aquest país entrà a formà part d’una iniciativa d’alleujament del deute dels països més empobrits (HIPC), i al juny de2009 va ser beneficiari de l’anulació de deute de 1200 milions de dòllars, una qüestió de justícia, no de solidaritat. Malgrat aquesta important reducció, encara Haití hauria de pagar un deute...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Acreedor Deudor
  • elementos que vincula al deudor y al acreedor
  • Cuentas de orden deudoras y acreedoras
  • Deudor Y Acreedor Tributario
  • cuentas deudoras y acreedoras
  • OBLIGACIONES DEL DEUDOR Y DEL ACREEDOR DE LAS CONVENCIONES
  • Deudores alimentarios y acreedores
  • acreedores y deudores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS