Hamlet: resum escena per escena (referències: W. Shakespeare, Hamlet. Trad. de Salvador Oliva. Barcelona: Vicens Vives)

Páginas: 20 (4897 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
HAMLET

Resum - Escena per Escena
(Referències: W. Shakespeare, Hamlet. Trad. de Salvador Oliva. Barcelona: Vicens Vives)

Acte 1 Escena 1

L’obra s’obri a Dinamarca, aplegada la mitjanit al Castell d’Elsinore. Horaci, un estudiós, i Marcel, un sentinella, s’uneixen a la guàrdia nocturna de Bernat. Des del seu lloc de vigilància, Marcel i Bernat han observat dos pics un misteriós fantasmadeambulant pels terrenys reials. Marcel pregunta ansiosament a Bernat si “l’espectre, que nosaltres // hem vist dues vegades...” (pàg. 5) s’ha aparegut novament aquesta nit. L’escèptic estudiant, Horaci, va ser convidat a la guàrdia per dues raons: per verificar la història de fantasmes dels guàrdies i per parlar amb l’esperit si es presenta per tercera vegada.

Dissipant prompte els dubtesd’Horaci, el temible fantasma ingressa vestit amb tota l’armadura. El fantasma abillat amb el vestit de guerra atemoreix Horaci, Marcel i Bernat, que se n’adonen que l’espectre en armadura s’assembla molt al recentment finat rei Hamlet. Horaci parla a l’esperit, però el fantasma roman en silenci.

Preocupat per l’esperit errant del rei Hamlet, Horaci adverteix els guàrdies que “ho veig com un presagide revoltes estranyes” (pàg. 7). La present commoció, raona Horaci, deu ser el resultat de les recents lluites amb el jove Fortinbràs de Noruega. En el passat, el rei Fortinbràs va desafiar el Rei Hamlet a una batalla per orgull i ambició. Els dos monarques acorden mútuament que la terra del perdedor seria cedida al guanyador. Hamlet matà a Fortinbràs i, en conseqüència, obtingué les terres deFortinbràs. El jove Fortinbrás, amb la intenció de recuperar la terra perduda pel pare, ha reunit una colla de combatents per desafiar a Dinamarca. Bernat està d’acord que l’imminent atac de Fortinbràs deu ser la causa de la actual pertorbació. Com a prova, el senyal que el fantasma utilitza la mateixa armadura que portava el rei Hamlet per derrotar el vell Fortinbràs.

L’espectre torna aaparèixer de sobte amb l’armadura. Horaci li demana parlar mentre els guàrdies intenten detenir-lo amb cops inútils. Quan el gall escataina indicant l’arribada de l’alba, l’esperit es retira ràpidament. Horaci sospita que el fantasma del rei rompi el silenci tan sols davant el jove Hamlet. Aviat resol contar-li al príncep Hamlet la presència de l’espectre errant del seu pare.

Acte 1 Escena 2

Parlantal consell reunit, el rei Claudi lamenta la recent mort del rei Hamlet, el seu germà. Al mateix temps, s’alegra pel seu ràpid matrimoni amb la reina Gertrudis, cunyada que va quedar vídua. Claudi envia a Voltimand i Corneli a Noruega amb una carta instruint el rei perquè reprimeixi els avanços del jove Fortinbràs contra Dinamarca. Laertes, visitant formalment Dinamarca per la coronació del reiClaudi, sol·licita el permís de Claudi per tornar a França. Claudi compleix amb el desig de Laertes com un favor a Poloni, el seu altament apreciat assessor, qui és també pare de Laertes.

El Claudi rei crida el príncep Hamlet, referint-se’n afectuosament com a nebot i fill. Amargat perquè l’oncle s’ha casat amb la mare massa aviat després de la mort del seu veritable pare, Hamlet remuguejaenigmàticament “Més que nebot, i també menys que fill” (pàg. 15). El rei Claudi i la reina Gertrudis estan perplexos per la malenconia de Hamlet. Opinen que el príncep ha plorat el suficient al pare mort i l’insten a desfer-se d’aquesta poc baronívola congoixa i romandre amb ells a Dinamarca, en lloc de tornar a l’escola a Wittenberg.

Profundament deprimit, Hamlet anhela la pròpia mort, tot dient(pàg. 18):

“Ah, si aquest cos tan i tan sòlid es fongués
o es dissolgués convertint-se en rosada.
O bé que el Pare Etern no hagués fixat
la llei que prohibeix el suïcidi!
Oh Déu, oh Déu,
que gastats, avorrits, insípids i superflus
em són tots els assumptes d’aquest món!”

Encara que entristit per la mort del pare, la major causa del sofriment del príncep Hamlet és el matrimoni...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guion Hamlet 2 escenas
  • Hamlet De William Shakespeare Resumen
  • Hamlet
  • Resumen escena
  • Resumen hamlet
  • resumen de Hamlet
  • Resumen hamlet
  • Hamlet el resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS