Hamlet I La Concepció Platònica De La Vida I La Mort

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
Hamlet i la Concepció Platònica de la Vida i la Mort


Analitzarem en primer lloc el monòleg de Hamlet i buscarem, desprès, la comparació amb la concepció platònica de la vida i la mort.

Enaquest monòleg, obra mestre de Shakespeare, Hamlet posa de manifest la lluita interna que pateix l’esser humà entre resistir els patiments i sofriments que li proporciona la vida terrenal o optar perlo desconegut que ens espera desprès de la mort. Aquesta por a lo desconegut és el que fa que l’esser humà es resisteixi a optar per una vida no mortal lligada al esperit. Es millor suportar lescrueltats que ens depara la vida o aventurar-se voluntàriament al que és desconegut (la mort)?; aquesta és la pregunta clau del debat que estableix Hamlet amb si mateix: la dualitat entre la vida terrenali la vida espiritual que esdevé desprès de la mort.

Aquesta dualitat és la que està present en la teoria o concepció de Plató respecte de la vida i la mort o del cos i l’ànima dels essers humans.Segons el filòsof grec, m’entres que l’home estigui lligat més al seu cos terrenal que al seu esperit immortal, es trobarà incapacitat per gaudir de la plena felicitat i del ple coneixement. Aixònomés es podrà aconseguir si l’esser humà es capaç de dominar o deslligar-se de la seva part material.

Com a exemple pràctic destaca, entre d’altres pensaments i escrits del filòsof, l’anomena’tMite d’Er. En aquesta narració escatològica Plató descriu com l’ànima del guerrer viatja al més enllà, amb d’altres ànimes, desprès de la mort del seu cos humà en batalla; i com finalment retorna al seucos que és mantenia intacte desprès de varis dies de la seva mort. S’introdueix el concepte de que les persones en les que predomina la vessant moral de l’esperit són recompensades desprès de lamort, al contrari dels essers amorals.

Segons Plató, l’esser humà està compost pel dualisme que reflecteix el monòleg de Hamlet; el cos que representa la materialitat i l’ànima que és el que ens fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vida i mort de les estrelles
  • La vida i la mort dels estels
  • Naixement, vida i mort de les estrelles
  • La Concepció Del Món I Ideologia
  • I la mort em parlava
  • I la vida
  • Vida I
  • I vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS