Hamlet

Páginas: 8 (1934 palabras) Publicado: 6 de enero de 2014



1. TEMA

El tema principal és la venjança ja que des del principi de l´obra fins al final és el que mou Hamlet a actuar de la forma que ho fa.

També surt el tema del dubte. Quan Hamlet sap que el seu pare va ser assassinat pel seu germà Claudi pareix que té clar que ha de venjar la seva mort, però dubta i reflexionacontínuament i va posposant la venjança.

Un altre tema que surt és el de la bogeria. Tant Hamlet com Ofèlia tenen moments en els quals actuen com si estassin folls.
Hamlet fingeix la follia en previsió de què no l´acusin, més endavant, de la mort del rei Claudi. Però Ofèlia sí que realment es torna boja, segurament degut a la mort del seu pare Poloni en mans de Hamlet i també pel rebuig que mostraabans Hamlet per ella.

Altres temes que es tracten poden ser: la traïció, l´amor, l´odi, la immoralitat, la ira, la manipulació o l´incest.

2. PERSONATGES

Hamlet: És el personatge principal. És l´únic personatge que a l´obra es fa referència a la seva edat, però es fa de forma contradictòria ja que al principi se´l tracta de jovenet:”...pensa que no és res més que un jovenet...” diu Polonia Ofèlia, i després l´espectre li diu a Hamlet: “...glaçaria la teva sang jove...”. Però a l´escena del cementeri sabem, pels comentaris d´un dels dos enterramorts, que Hamlet té trenta anys
i que en aquella època un home ja no es considerava jove a aquesta edat.
En quant al seu caràcter pareix que des del principi ja està atormentat, en part degut a la pèrdua del seu pare i més quans´assabenta que ha estat assassinat pel seu oncle per quedar-se amb el tron. Però també l´atormenta el fet de què la seva mare es casés tan ràpidament amb el germà del seu difunt pare. Pareix com si tot el món de Hamlet s´enfonsàs i no li pogués trobar sentit. Així comença el seu odi, el seu rancor, els dubtes existencials,el menyspreu per Ofèlia ,la desconfiança en tots menys en Horaci. Només es mou per lesganes de venjança que li demana l´espectre del seu pare. Però encara que la tengui present tot el temps no la duu a terme fins al final de l´obra.

Gertrudis: És la reina de Dinamarca i mare de Hamlet. Pareix que ella no en sabia res de què el seu primer marit hagués estat assassinat pel
segon; però així i tot no s´entén per què es va casar tan aviat si només feia dos mesos que era vídua.Tampoc pareix que reaccioni quan sap que el seu primer marit va ser assassinat pel seu segon.

Claudi: És l´actual rei de Dinamarca i l´oncle de Hamlet. Representa
l´ambició sense límits ,costi el que costi. Per això no dubta en eliminar
obstacles matant el seu propi germà i més tard,quan es veu descobert





per Hamlet, també el fa matar, encara que no li surtibé. És significatiu que un moment donat senti inquietuds pels mals causats, però no se´n penedeix realment. És una persona egoista ,manipuladora i també hipòcrita, sense consciència ja que podria haver evitat la mort de Gertrudis quan aquesta es bevia el vi enverinat i no va dir res per a no delatar-se a ell mateix.

Espectre: És el fantasma del pare de Hamlet. És curiós que pugui ser vist perHamlet, Horaci i els dos oficials, Marcel i Bernat, i no sigui vist per la reina. Demana venjança contra el seu germà però no diu res en contra de la reina.

Poloni: És el camarlenc de la cort i el pare d´Ofèlia i de Laertes. Aconsella a la seva filla que deixi de veure´s amb Hamlet perquè creu que només es vol aprofitar d´ella . Mor a mans de Hamlet quan aquest el confon amb el rei, quan estàamagat darrera una cortina ,durant la conversa de Hamlet amb la seva mare.

Laertes: Fill de Poloni i germà d´Ofèlia. És el que representa el paper més venjador de l´obra. Venja la mort del seu pare i la d´Ofèlia desafiant Hamlet. Al contrari que Hamlet el seu caràcter és menys reflexiu i més encès i no s´ho pensa tant a l´hora de venjar els seus familiars , destrossat pel dolor i la ràbia. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hamlet
  • Hamlet
  • HAMLET
  • Hamlet
  • hamlet
  • Hamlet
  • hamlet
  • Hamlet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS