Handbol

Páginas: 3 (580 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015
Handbol
L'handbol és un esport de conjunt practicat amb les mans entre dos equips. L'objectiu és introduir la pilota a la porteria contrària i evitar que l'introdueixin a la porteria del teu equip.Reglament:
L'handbol es juga amb una pilota rodona i els únics jugadors que la poden tocar amb els peus són els porters. Es pot avançar amb la pilota a les mans fins a un màxim de tres passes. Apartir d'aquest moment el jugador disposa de 3 segons per a llançar, passar la pilota o fer-la botar. Si es fa botar la pilota, només amb una mà per cada bot, es pot continuar en moviment fins que esdeixi de fer botar. A partir d'aquest moment es poden donar tres passes més i obligatòriament s'ha de llançar o passar abans de vuit segons, ja que no està permès a un jugador fer botar de nou lapilota sense que hagi tocat un altre jugador o la porteria.
Elements tècnics:
Porter
El porter d'handbol és l'únic jugador, que dins l'àrea de 6 metres, pot fer les passes que ell vulgui amb la pilotaa les mans, sense necessitat de botar-la.
Extrem
Els extrems se situen al costat exterior dels laterals. Solen ser jugadors ràpids, àgils, lleugers i amb gran capacitat per saltar. Aprofiten almàxim l'amplada del camp per obrir les defenses i crear forats. Comencen les jugades d'atac estàtic des de la seva posició.
Lateral
Els laterals se situen al costat exterior del central. Solen serjugadors alts i corpulents amb un llançament potent. S'utilitzen per trencar defenses tancades amb llançaments des de 9 metres.
Central
El central és l'eix de l'equip. Ell mana en atac i defensa: marcales jugades, col·loca als jugadors i indica on s'han de començar els atacs estàtics.
Pivot
El pivot és l'encarregat d'internar-se en la muralla defensiva i obrir forats allà on sigui possible. Sónjugadors robustos, que van bé en el cos a cos. Els seus bloquejos poden deixar via lliure als laterals, però també es converteixen en golejadors quan reben una bona passada i es giren amb velocitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • handbol
  • Handbolista
  • HANDBOL
  • Handbol
  • HANDBOL
  • Handbol
  • Handbol
  • handbol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS