Hayeck I Keynes

Páginas: 4 (978 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
Marc Domingo Pérez
1r, Grup A
24/ 10/12

Dimensió econòmica: Hayeck i Keynes.

El paper de l'estat:

Segons Hayek, l'Estat havia de deixar la llibertat als mercats perquè es regulessin sols,ja que intervenir-hi, com s'havia vist en els estats socialistes, comportava la falta de varietat de preus al mercat, la pèrdua de llibertats individuals i com a conseqüència, l'establiment d'un règimtotalitari.Justificava l'existència de la propietat privada com una gran necessitat que, sense ella, l'Estat adquiriria un poder que ens convertiria tant dependents com per qualificar-ho d'esclaus.Hayek troba el perquè del lliure mercat en els preus d'aquest. Diu que els preus són els transmissors de la informació econòmica i que per tant, és gràcies a ells que tenim una guia o referència dequines posibilitats de producció són econòmicament factibles. En aquests termes torna a fer referència a l'economia planificada i diu que el intentar manipular el mercat comporta la pèrduad'informació que faria produïr de manera aleatòria sense coïncidir amb la demanda.

Per altra banda, Hayek criticà el paper que jugava el lider dels estats socialites i la seva construcció. El fet de volerimplantar un objectiu comú suposava impossar-se davant els qui s'hi mostressin en contra. Per tant, s'hauria de coaccionar i reprimir sinó s'cceptava l'accepta l'autoritat central. Llavors aquest líderes veuria obligat a cometre detencions i assassinats i qui estigués disposat a fer-ho serien assassins. Resumint, accediria al poder criminals per treure benefici personal.

Podem dir que Hayektrobava com a grans defectes de l'economia planificada errors de previsió i una burocràcia excessiva.

Keynes sosté que l'Estat si que ha d'intervenir en la llei de la oferta i la demanda, ja quemoltes vegades els agents econòmics són incapaços d'arribar a un equil·libri, encara menys si en el context en que es trobés hi hagués una competència imperfecta. Si que creu que es pot arribar a un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Keynes
  • Keynes
  • Keynes
  • Keynes
  • Keynes
  • keynes
  • Keynes
  • KEYNES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS