he oblidat el vi al cotxe

Páginas: 8 (1780 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
"HE OBLIDAT EL VI AL COTXE"

Restaurants disfressats. Entrades amagades. Contrasenyes. Números de telèfon secrets. Els restaurants clandestins són això. Des de fa uns anys, un pot anar a una tintoreria sense pensar en la roba o entrar a una botiga de souvenirs amb gana. O gaudir d'un àpat sense aglomeracions en una sala ambientada en la Llei Seca o sentir-se privilegiat per poder entrar en unrestaurant restringit per als qui no tenen el número de reserva, que amaga una caixa de llumins.


L'entrada de la Tintoreria Dontell
Tant els clients que sovintegen aquests locals com els que hi van per primera vegada, els han conegut pel boca-orella. La majoria de negocis clandestins o no fan tasca de comunicació, o no la fan com la faria qualsevol empresa convencional. La TintoreriaDontell (Don't tell, no ho expliquis), que està al número 55 del carrer Aribau i que pertany al club Urban Secrets –que a més de tenir restaurants ofereix altres serveis també un tant peculiars– té un web que sembla el d'una tintoreria corrent. Només si un sap de què es tracta realment, pot desxifrar les pistes que es donen, perquè tot el que s'explica sobre els serveis que ofereix el negoci, es potllegir des d'un altre punt de vista. Així, l'anunci de l'elaboració d'una nova “carta de serveis de primavera” i la invitació a provar les “noves rentades” que “netegen millor que mai les taques provocades pels productes alimentaris” de la tintoreria, es poden adaptar a la nova carta que ha posat el restaurant al servei del consumidor.

La botiga de Souvenirs Chi-tón, situada al carrerProvença, número 300, no té un web propi sinó que se'n fa referència al portal d'Urban Secrets, l'entrada al qual està restringida a aquells qui no estan registrats al club. Per entrar-hi, a diferència de la tintoreria, que hi pot entrar tothom que tingui reserva, un ha de ser membre “silver”, que vol dir que ja coneix la tintoreria –La primera vegada que un va a Dontell, li prenen l’empremta digital,de tal manera que quan va a Chi-tón, ja saben que és membre “silver”. A més, a l’hora de pagar, juntament amb el compte, donen un “tiquet” que informa que “Ara que coneixes Dontell, sorprèn-te a... Chi-tón Souvenirs”–. Tant Dontell com Chi-tón –i com la llarga sèrie de trobades que organitza el club clandestí: cates de vins o de xocolates, o festes cadascuna d'una temàtica diferent i que només esfan una vegada i que exigeixen contrasenya (“he oblidat el vi al cotxe”, “la pluja a Sevilla és una meravella”, “vinc a veure la vídua”)– són presents a les xarxes socials però segons el Product Manager del grup, Xavier Romero, “no s'hi publica res abans que s'hagi fet. Un cop s'ha acabat l'acte, sí que hi pugem fotos però ja no s'hi pot assistir, ja ha passat i no es tornarà a repetir, perquè lacultura que domina tot el que organitza Urban Secrets és la del pop up, la dels esdeveniments únics, efímers i irrepetibles".


Entrada del Saltimbocca
El Dopo, el menjador secret que amaga la pizzeria Saltimbocca, situada al carrer Loreto, número 22, ni es publicita ni du a terme cap tasca de comunicació ni de màrqueting. “La gent coneix el Dopo a través de la pizzeria i pel boca-orella”,explica en Joan Rodríguez, director operatiu de tots els locals que gestiona el xef Jordi Vilà –Vivanda, Saltimbocca, Dopo i Alkímia–, qui té una Estrella Michelin per a l’últim. Per a reservar i entrar-hi, s'ha de trucar al telèfon mòbil d'ell mateix, el qual es proporciona als comensals més habituals en forma de caixa de llumins.


Caixa de llumins del Dopo
És un restaurant petit, ambuna capacitat de només quaranta-cinc o cinquanta places i el que té, que no el Saltimbocca –que ofereix un producte més senzill, de “menjar ràpid”, com pizzes o hamburgueses– “és el fet de ser un lloc diferent i exclusiu”, que és el que agrada al perfil de client que el freqüenta. “Sempre són els mateixos clients, a part dels que venen per a una ocasió especial, però pel boca-orella són ells...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cotxes
  • COTXE
  • Cotxes electrònics
  • Que es vi
  • la vi
  • lo vi
  • Te vi...
  • La vi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS