Hector Descartes

Páginas: 3 (637 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
Descartes: Meditacions Metafísiques

Qüestionari

1. Explica breument les coses de les quals diu Descartes que es pot dubtar i els arguments amb què ho justifica.
Es pot dubtar dels sentitsi de la raó.
Es pot dubtar del que coneixem a través pels sentits, ja que ens engañen i a no a fiar-nos del tot d’aquells que ens han enganyat algún cop, aquests no es permet diferenciar la vigiliadels somnis.
També es pot dubtar de la raó, ja que les nostres antigues opinions perquè potser ara no són verdaderes
Descartes diu que hem de dubtar de tot allò que tingui un cert grau d’incertesa.Diu que tot el que sap ho ha aprés dels sentits y que ha de posar tot això en dubte, perquè no sap si els sentits són fiables o no, perquè diu que tot aquell que ens ha enganyat una vegada ho pottornar a fer. Diu que també hem de dubtar del somnis, perquè a vegades fan que ens confonguem amb la realitat, ja que ens ensenyen il·lusions que són molt semblants a aquesta.

Descartes diu que, enpart, hem de dubtar del Déu poderós, perquè pensa que és responsable dels nostres errors ja que ell és el que ens va crear. També diu que a l’hora de creure en alguna cosa es posicionarà a un terme mig,perquè així quan s’adoni de la veritat, el marge d’error sigui més petit, que si estigués en un extrem o en un altre.

2. Digues quina és la primera certesa que troba Descartes i on l'afirma perprimer cop.
La primera certesa és que no hi ha res de cert al món (pàg. 127)
Posteriorment afirma la seva existencia “Jo sóc, jo existeixo” (pàg 128) i “Sóc, doncs, una cosa vertadera, que existeixveritablement” (pàg 130)
La primera certesa que troba Descartes, és “Jo sóc, Jo existeixo”. Afirma que ell existeix, perquè algú és capaç d’enganyar-lo y perquè es capaç de pensar en qualsevol cosa,com per exemple, pensar que res és veritat. Descartes diu que ell existeix, i que és una cosa que pensa, diu que és evident que existeix perquè és ell el que pensa, el que entén i el que desitja....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hector
  • hector
  • hector
  • hector
  • Hector
  • de hector
  • hector
  • Hector

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS