hehe

Páginas: 11 (2528 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013








4t B: Wenlong Wang
Qitao Xu
Liqun Chen
La Segona Guerra Sinojaponesa, lliurada entre el 7 de juliol de 1937 i el 9 de setembre de 1945fou la guerra entre la República de la Xina i l'Imperi del Japó, abans i durant la Segona Guerra Mundial, que va acabar amb la rendició del Japó el 1945. La invasió japonesa va ser un pla estratègic dissenyat perl'exèrcit imperial japonès com a part dels plans a gran escala per controlar l'Àsia continental.
Des de 1937 a 1941 la Xina va lluitar sola, però després de l'Atac a Pearl Harbor, la segona guerra sinojaponesa es va mesclar amb el conflicte de la Segona Guerra Mundial.
1. Antecedents
Segona Guerra Sinojaponesa
Dates
del 7 de juliol de 1937
al 9 de setembre de 1945
Lloc
Xina, Manchuria,Mongòlia i Oceà Pacífic.
Escenari
Xina
Resultat
Victòria xinesa
Causas
Incident de Mukden
Incident del Pont de Marco Polo
canvis territorials
Xina recupera Manxúria, Taiwan i Pescadors

Bàndols
República de la Xina
Estats Units
Imperi del Japó
Comandants
Chiang Kai-shek
Chen Cheng
Yan Xishan
Feng Yuxiang
Li Zongren
Xue Yue
Bai Chongxi
Peng Dehuai
JosephStilwell
Claire Chennault
Albert Wedemeyer
Hirohito
Fumimaro Konoe
Hideki Tojo
Kotohito Kan'in
Matsui Iwane
Hajime Sugiyama
Shunroku Hata
Toshizo Nishio
Yasuji Okamura
Umezu Yoshijiro
Forces
5.600.000 xinesos
700 avions americans
3.200.000 japonesos
900.000 xinesos[1]
Baixes
3.220.000 militars
17,530,000 civils

Taula de continguts
1 1 Antecedents
2 2 1937-1939: Lainvasió de Xina
3 3 1940-1944: Taules
4 4 1944-1945 El final de la guerra
5 5 Conseqüències
6 6 Referències
7 7 Vegeu també

Antecedents
L'origen de la segona guerra sinojaponesa es troba en la Primera Guerra Sinojaponesa, de 1894-95 en la que Xina, sota la Dinastia Qing va ser derrotada pel Japó i forçada a cedir Taiwan i reconèixer la independència de Corea en el Tractat de Shimonoseki.La República de la Xina es va fundar el 1912 com a conseqüència de la Revolució Xinesa, que va derrocar la dinastia Qing, però la nova república estava dominada pels Senyors de la Guerra. Finalment, el govern del Kuomingtang liderat per Chiang Kai-shek va aconseguir reunificar Xina el1928, però només nominalment, car els comunistes es van revoltar contra el govern. Les primeres manifestacions delpla de control ideat per l'exèrcit japonès es coneixen com els Incidents de la Xina, segons la propaganda japonesa, provocats pels xinesos, per manifestar la ilegalitat de les invasions. La invasió japonesa de Manxúria el 1931 es coneix com l'Incident de Mukden, i a conseqüència 'aquesta Japó va ocupar Manxúria i va establir l'estat titella de Manchukuo el 1932, amb el darrer emperador de Xina,Puyi, com a cap d'Estat.
El darrer dels incidents previs a la guerra va ser l'Incident del Pont Marco Polo, el 7 de juliol de 1937, que marca l'inici de la guerra a gran escala entre els dos països.

Incident de Mukden
L'incident de Mukden (18 de setembre de 1931), també conegut com incident de Manxúria, va tenir lloc en el nord de Manxúria, prop de Mukden (avui Shenyang), on un tram delFerrocarril del Sud de Manxúria, companyia de propietat japonesa, va ser dinamitat. L'exèrcit japonès va responsabilitzar als dissidents xinesos de l'atac, proporcionant un casus belli per justificar l'annexió de la regió xinesa de Manxúria per part de Japó. Sovint s'ha comparat aquest episodi amb l'incendi del Reichstag a Alemanya. En xinès es coneix com l'Incident del 18-9.
Després de la guerrarusso-japonesa (1904–1905), el Japó havia rellevat Rússia com a potència estrangera dominant en el sud de Manxúria.

Sembla que l'incident podria haver estat planejat pel coronel Seishiro Itagaki i el tinent coronel Kanji Ishiwara, amb la complicitat d'oficials delRegiment Shimamoto, que protegien el Ferrocarril del Sud de Manxúria, i que haurien fet que els seus sapadors col·loquessin els explosius...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hehe
  • Hehe
  • hehe
  • Hehe
  • hehe
  • hehe
  • Hehe
  • hehe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS