hello

Páginas: 2 (324 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014
Davant les dificultats a distingir taylorisme i fordisme, a continuació penjo la definició de tots dos conceptes que són complementaris però no el mateix:

F. Taylor (1856-1915)
TaylorismeSistema d’organització científica de la producció aplicada a les grans empreses, amb l’objectiu d’augmentar la productivitat. També s’anomena sistema Taylor, perquè seguia les teories proposades perl’enginyer F.W.Taylor. La seva aplicació va donar lloc a la primera cadena de muntatge, introduïda a la fàbrica Ford, el 1913, raó per la qual aquest sistema també es coneix per fordisme.
Sistemad’organització del treball, basat en les idees de F.W.Taylor, precursor de la dita organització científica del treball, que consisteix fonamentalment en l’estudi detallat dels processos de treball, que sóndescomposts en diverses tasques, el temps d’execució de les quals es determina mitjançant cronometratges, i en l’establiment, com a incentiu, del pagament de primes lligades al rendiment. Amb el taylorisme,que neix i s’estén amb la introducció de les grans cadenes de producció en sèrie, hom pretén, d’una banda, d’eliminar temps morts i moviments inútils i, d’altra banda, d’aconseguir, com deia Taylor,una “cooperació estreta, íntima, personal, entre la direcció i els obrers”.

Línia de muntatge de la Ford (1913)
Fordisme
Sistema de producció industrial introduït per Henry Ford a les primeresdècades del s XX. Les teories clàssiques de l’organització industrial-taylorisme i fordisme- sorgiren al principi del segle XX, època en què culminà el maquinisme, amb la introducció de nous mètodesd’organització del procés de treball. Així com el taylorisme cercava de millorar l’eficàcia industrial, el fordisme prestava molta més atenció a la sortida comercial dels productes: la producció en massarequereix mercats de masses. El fordisme suposà la introducció de la cadena de muntatge mòbil i la fabricació portada a terme a grans plantes i adreçada a mercats de masses. Aquest sistema de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hello
  • Hello
  • Hello
  • Hello
  • HELLEN
  • Hello
  • hello
  • hello?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS