Hemofília

Páginas: 2 (492 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013
Una malaltia reial.
Anys enrere, l’hemofília era considerada una malaltia de reis. Entre els descendents de la reina Victòria, i, incloent-hi com a portadora obligada, han existit un total de 11homes hemofílics més un o dos possibles afectats, 7 portadores obligades i 76 possibles portadores. Actualment no hi ha cap hemofílic ni cap portadora obligada amb vida, però hi ha vives encara 47possibles portadores. Per les característiques clíniques descrites en tots els descendents hemofílics, la coagulopatia sembla greu i probablement de tipus A.
Què és l'Hemofília?
La sang conté dotzeproteïnes (anomenades factors de la coagulació) que han de treballar juntes perquè la sang coaguli o tanqui les ferides apropiadament. Quan la sang d'una persona no pot coagular, la persona té un desordrede la coagulació de la sang. El desordre de la coagulació de la sang més conegut és l'hemofília.
La gent no es pot "encomanar" amb la hemofília. Es neix amb ella. L'hemofília és un desordrehereditari.
Els defectes coagulants del factor són genètics. Els gens determinen el físic d'una persona tal com el color dels ulls, color dels cabells, i una altra innombrable llista de característiques més.Entre elles hi ha la capacitat de produir els factors coagulants. Abans que neixi el nadó, aquest rep la meitat de la seva informació genètica de la seva mare (per la cèl·lula de l'òvul) i la meitatdel seu pare (per la seva espermatozoide). Si la mare o pare té el gen de hemofília, la poden transmetre al nadó..
per proveir, amb les millors condicions de qualitat i preu, de material pedagògicescolar de qualitat i especialitzat per escoles, famílies i consum cultural.
Així neix Abacus cooperativa, una entitat integrada inicialment pels seus consumidors que, des de 1986, va passar a incorporartambé als seus treballadors com a socis.
Des de llavors, tots dos grups d'associats estableixen un pacte que permet que la presa de decisions i la gestió consisteixin en processos de funcionament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hemofilia
  • hemofilia
  • hemofilia
  • la hemofilia
  • Hemofilia
  • hemofilias
  • La Hemofilia
  • Hemofilia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS