Henry jenkins blogs

Páginas: 6 (1276 palabras) Publicado: 8 de junio de 2011
EXERCICI BLOGS per Eloi Del Valle (4t CAV)
- Llegeix l'article que apareix al campus: Blog This! d'Henry Jenkins.
- A continuació rastreja el bloc d'Agustín Fernández Mallo: El hombre que salió de la tarta. En concret centra't en els comentaris culturals que ha penjat durant aquests dies del mes de gener i en els del passat mes de desembre
- Finalment, en un text cohesionat, d'entre 2 i 3pàgines, has
explicar la relació que existeix entre la lectura de Jenkins i el bloc
recomanat.
M’he estat informant sobre els dos autors i haig de dir que m’han causat una gran impressió. Del primer, Agustín Fernández, m’ha captivat la seva visió particular. És genial llegir la seves crítiques a l’hora d’informar sobre els esdeveniments que ha assistit, o la imaginació intel·lectual que desprèndurant les seves conclusions. És llicenciat en Ciències Físiques però domina perfectament la prosa i la literatura. Tot això es nota quan ho proposa a l’hora de buscar possibilitats literàries i connectar amb les ciències, la informació, les tecnologies i, en general, amb els seus diferents gustos personals. És integrant del moviment Nocilla, el qual li dóna aquesta visió particular d’unir filsnarratius que van i venen, saltant per les notícies de diaris i llibres amb reflexions puntuals sobre racons de la realitat, i que es veu reflectit en tot el seu blog.
Del segon, Henri Jenkins, ja havia estat estudiant sobre ell en diverses assignatures i m’encanta la seva particular manera d’unir conceptes entre vells i nous sistemes d’interpretació de la realitat. A més d’haver publicat gransllibres com “Convergence Culture: Where Old and New Media Collide”, també disposa d’un weblog anomenat “Confessions of an Aca-fan”.
La relació existent entre els dos és evident, són uns apassionats del fenomen blog. Observant les entrades en els seus respectius blogs puc confirmar que tenen bastants coincidències a l’hora de versar les seves opinions, com també de mostrar informacions addicionalsamb enllaços externs a altres pàgines web. A més totes les reflexions que Henry Jenkins té en la seva teoría de la revolució digital com a intermediació popular de percepció pública dels nous mitjans, es veuen reflectides i posades en pràctica al blog de l’escriptor Fernández Mallo.
En la lectura Jenkins parla de la lluita entre el Periodista tradicional i el blogger. Que és on crec radica lafractura. Cal tenir estudis per opinar? O només és necessari bona informació i sentit comú? Aquests intermediaris populars tendeixen a ser més dinàmics, més permanents, augmentant la diversitat d’opinions i la participació cultural, però a la vegada limiten el poder dels periodistes i en altres casos els contradeien, per la senzilla raó que no estan manipulats o no tenen cap pressió externa. Simplementsón ells mateixos.
En una societat cada vegada més connectada comencen a sorgir persones que volen expressar els seus pensaments en diverses matèries a la xarxa i a la vegada mantenir un enllaç bidireccional entre emissor i receptor. Vivim en una època on els canvis en les comunicacions i les tecnologies de la informació estan transformant gairebé tots els aspectes de la vida contemporània.Crear continguts, consumir-los i interactuar amb els altres ha passat a formar part del dia a dia normal. Però el valor afegit d’aquest fenomen ha estat tremendament superior al pensament inicial ja que és enriquit per milers de veus de qualsevol part del planeta, amb diferents punts de vista i de diferents condicions.
Des que es va estendre el fenomen blog a partir de la crisi de les punt com,aquest s’ha convertit en un dels màxims exponents en la difusió i assimilació d’idees a Internet. Aquests nous gurus informatius utilitzen una nova concepció en la manera de comunicar-se a la xarxa. Actualment és vital obtenir la informació a l’instant i sense intermediaris. Però a la vegada és rellevant tractar la informació com es mereix, amb un aspecte cuidat i professional. Aquest procés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Triptico Henry Jenkins
  • Henry Jenkins y la teoria del analisis
  • Capitulo 6. la cultura de la convergencia de los medios de comunicacion, henry jenkins
  • Blogs.
  • Blogs
  • Blogs
  • Blogs
  • Blogs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS