Heptapló

Páginas: 2 (420 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2013
1. ELS PUNTS CARDINALS
Els punts cardinals són un sistema de referència cartesià per a representar l'orientació en un mapa.
Hi han 4 tipus, Nord (dalt), Sud (baix), Oest (esquerra o occident)i Est (dreta o orient) amb quatre angles de 90 graus, però a vegades la gent també utilitzen punts com per expemple Nord-est, Sud-est, Sud-oest i Nord-oest, però els principals són els primers.
2.LATITUD Y LONGITUD DE LA TERRA

La latitud és la distància angular, mesurada sobre un meridià, entre una localització terrestre i l’Equador. Hi ha 3 tipus:
Els paral·lels o les línies de latitud: esrefereixen al planeta Terra, són línies horitzontals imaginàries que van d'est a oest  sobre els mapes . La latitud es mesura en graus des dels 0° a l'equador  fins 90° als pols. Cada grau delatitud se subdivideix en 60 minuts, cadascun dividit en 60 segons d'arc.
Latituds rellevants: Són 5:
Cercle àrtic: 66° 33′ 39″ N
Tròpic de Càncer: 23° 26′ 21″ N
Equador: 0° Latitude
Tròpic deCapricorn: 23° 26′ 21″ S
Cercle antàrtic: 66° 33′ 39" S
La longitud escriu la localització d'un punt determinat de la Terra respecte a una línia nord-sud anomenada Meridià de Greenwich, els punts podenser a l'est o a l'oest d'aquesta línia. La longitud es dóna com una mesura angular que va de 0°, fins els +180° . Cada grau de longitud se subdivideix en 60 minuts, cadascun dividit en 60 segonsd'arc.




3. LA DECLINACIÓ Y L’ASCENCIÓ RECTA DE L’ESPAI
La declinació és la distància angular d'un astre sobre l'equador celest, mesura equivalent a la latitud sobre la Terra; es mesura entre 0º i±90º. La declinació és una de les coordenades equatorials, junt amb l'ascensió recta, amb les quals hom pot determinar i conèixer la posició d'un astre sobre l'esfera celest.
L'ascensió recta és unade les coordenades equatorials que s'utilitzen per a localitzar els astres sobre l'esfera celeste. S'utilitza en les coordenades celestes i seria l'equivalent a la longitud terrestre.  L'ascensió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS