Hercules

Páginas: 10 (2289 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
Introducció:
Hèrcules en la mitologia grega s’anomenava Hèracles (glòria d'Hera) era un semidéu fill del déu  Zeus ( Júpiter equivalent al nom romà)  i de la mortal d'Alcmene. En canvi, en la mitologia romana era anomenat Hèrcules.
És l'últim heroi que Zeus engendra a una dona mortal.

En naixement d’Hèrcules:
Tot comença quan Zeus s’enamora d’una mortal anomenada Alcmene, filla de Electriórei de Micenes. I Zeus va decidir seduir a Alcmena. Per poder fer-ho, Zeus la va enganyar i es va disfressar per fer-se passar pel marit d’Alcmena, Amfitrió. Aprofitant que una nit Amfitrió no hi era, Zeus es troba am Alcmena i tenen relacions. D’aquesta unió es concebut Hèrcules. Unes hores més tard, Amfitrió va tornar i també va tenir relacions amb Alcmena on van concebre a Íficles, el germàbessó de Hèrcules.
Hèrcules es decendent de Perseu, i per aquest motiu Zeus en una ocasió va presumir d’haver engendrat al pròxim rei d’Argos. I això va fer que Hera se n’entrares molt ràpid de la infidelitat. Hera enfadada i irritada per la infidelitat del seu marit, va fer tot el possible perquè Zeus pronuncies aquestes paraules, "El nen que ha de néixer avui en una família que porta la mevasang serà el senyor de tots els que habiten al voltant d’ell”. Per calmar la seva ira, Zeus li va posar Heracles que significa “Glòria de Hera” però la deessa no va quedar molt convençuda.
Després Hera, es aconsellada per Ate,va enviar a  Llitía perquè avancés el part de Menipe, esposa de Esténelo, que també era descendent de Perseu. Després Llitía va retardar tant com va poder elnaixement d’Hèrcules, que podrà per fi néixer gràcies a la intervenció de Galantis.

Venjança de Hera:
Hera, l'esposa de Zeus, molt gelosa del seu marit i dels productes de les seves escapades, va voler fer mal a Hèrcules des d'abans del seu naixement.
Així, quan Hèracles estava a punt de néixer, Hera va fer prometre Zeus que el primer nen que nasqués a la casa de Perseu seria rei de Micenes. Després endarreríel naixement d’Hèrcules i avançà el del seu cosí Euristeu, va neixer quan encara tenia set mesos. D'aquesta manera Euristeu esdevingué rei de Micenes en comptes d’Hèrcules.

Un altre intent de venjança es quan Hera, va posar dues serps al bressol de Hèrcules quan encara era un nadó. Però Hèrcules de petit ja era molt fort i va agafar les serps i les va matar amb les seves dues mans. El que vasorprendre més a la mainadera quan el va anar a veure va ser trobar-se’l jugant amb dues serps mortes com si fossin joguines sense cap mena de perill.

Hera li va provocar un atac de bogeria a Hèrcules. A causa de la fúria que sentia en aquell moment per culpa de l’encanteri que li havien fet, va matar als seus fills i a la seva esposa, Megara. Quan li va tornar el coneixement i l’efecte del’encanteri s’havia acabat, se’n va penedir molt i estava disposat a fer qualsevol cosa per tal de no sentir-se tant culpable i alliberar-se.

Va consultar a l'Oracle de Delfos, que li va aconsellar que es posés al servei del rei Euristeu de Micenes i l'obeís en tot el que aquest li volgués manar. Així van començar els dotze treballs d’Hèrcules.


Els dotze treballs:
Primer treball: El lleó deNemea.
El primer treball que Euristeu mana a Hèrcules consistia en Matar el lleó de Nemea i portar-li la seva pell. Hèrcules posa camí cap a Nemea en busca del lleó. Hèrcules es dirigia a caçar el lleó es va hostatjar a Cleonas, a casa d'un home pobre anomenat Molorcos.
Un cop troba el lleó el primer que fa es disparar-li fletxes però ell lleó es invulnerable a elles i les resisteix amb plenafacilitat.
Després ho intenta amb un garrot fet de fusta d’olivera que va fer ell tampoc va funcionar i l’acorrala en una cova que te dues sortides però prèviament ja n’ha tapat una.  On va ofegar-lo tot ficant-li un braç per la gola fins asfixiar-lo. Hèracles va portar el cos del lleó a Micenes per tal que el veiés el rei Euristeu.
Hèracles va emprar hores intentant escorxar el lleó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hercules
  • hercules
  • Hercules
  • Hercules
  • Hércules
  • hercules
  • hercules
  • hercules

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS