Herencia, propiedad y matrimonio en áfrica y eurasia

Páginas: 3 (670 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2011
Quin paper juga el pare en la procreació i en l’organització del parentiu en la societat Trobriandesa?

El paper del que per nosaltres seria el pare biològic és pobre i simbolista dins de lasocietat Trobriandesa. Això succeïx bàsicament per dues raons fonamentals. En primer lloc, perquè topem amb una societat de filiació uterina, és a dir, tots els aspectes diguem-ne familiars, com ladescendència, les relacions que s'estableixen i en major grau el parentiu, giren en torn de la figura materna, la de la dona. I en segona instància, cal saber que al ser un col·lectiu que desconeix lafisiologia del cos humà i per tant no tenen gaire informació sobre la seva sexualitat, de la mateixa manera que ignoren les conseqüències que porten aquests actes, el pare queda reduït a l'home i propietaride la llar. Aquests individus, estan convençuts de que el naixement d'una nova criatura no va lligat a les relacions sexuals, sinó a tot un entremat de creences culturals i mitològiques.

Si alexplicar aquest comportament posem com a ego el fill d'un matrimoni, veurem que aquest nen es passa gran part de la seva vida dins d'una dualitat masculina. El primer home, el seu "pare" juga un paperfonamentalment social. Això vol dir, que per aquest infant, aquest es considerat com el marit de la seva mare i l'home que el cria, doncs el nucli familiar viu a casa de l'home . Aquest es anomenat perla societat trobriandesa com tama.

El seu coneixement tradicional marca les pautes. Dins d'un matrimoni l'única persona que engendra el nen és la mare, doncs neix del seu cos i de la seva sang i amés a més, l'esperit (baloma) encarregat de proporcionar la criatura a la dona, te lligams dins del mateix clan matern i del que amb el temps ,el nen també se'n sentirà part. Per tant, observem unaclara interpretació del naixement on el pare no juga cap paper. El tama només el criarà i establirà alguns lligams sentimentals durant les seves primeres etapes de creixement.

Malgrat tot, un cop...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exogàmia, matrimoni i Parentiu GOODY, J. (2007[1969]). “Herencia, propiedad y matrimonio en África y Eurasia” a Parkin, R. y...
  • Practica Sobre El Matrimonio, Herencia Y Nacionalidad
  • Herencia de africa
  • Eurasia
  • Derecho a la propiedad y la herencia
  • Antropologia propiedad y familia matrimonio y concubinato
  • África
  • Africa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS