Hermanas Agazzi

Páginas: 7 (1604 palabras) Publicado: 24 de enero de 2015


Germanes
Rosa i Carolina Agazzi

“Preparar per viure”



INTRODUCCIÓ

Les Germanes Rosa i Carolina Agazzi van desenvolupar coneixements importants per a la intervenció amb els menors, per això juguen un paper fonamental en l'educació infantil. El seu mètode el coneixem com el mètode Agazziano (es basa en l'observació i neix com una crítica al mètode proposat per Fröebel).
L'èpocaen què es troben aquestes pedagogues, està marcada per una societat la situació era de pobresa i guerra. Itàlia a principis del segle XIX, no constituïa un Estat sinó que estava fragmentat, de manera que s'educava a nens de diferents llengües, provocant un gran esforç per als educadors. S'utilitzaven materials assequibles a l'economia del moment.




BIOGRAFIA

Rosa Agazzi, va néixer el1866 i va morir el 1951 a Volengo a la província de Verona (Itàlia), Carolina Agazzi, va néixer el 1870 i va morir el 1945. Van ser dos pedagogues italianes, ambdues van ser educadores formades a l'Escola Normal del Magisteri de Brescia, exercint la primera en Educació Bàsica i la seva germana en Educació Parvulari treball en l'àmbit de l'educació infantil (fins a 6 anys d'edat).
En 1891, participend'un congrés per a mestres de pàrvuls, dedicant-se ambdues, des d'aquest moment, a aquesta professió, ja que l'any 1892 arriben a dirigir 02:00 Jardins Infantils. A partir d'aquí, arran de la seva observació i reflexió, van començar a gestar les característiques i les bases del currículum agazziano.
El 1898, Rosa Agazzi va exposar davant el Congrés Pedagògic Nacional (a Torí) el treball titulat"Ordinamiento Pedagògic del Giardini d 'Infanza secondo il sistema di Froebel", on presenta el mètode que ella ha estat desenvolupant. Començant allà, la divulgació d'aquest sistema d'ensenyament.
En 1927, les germanes jubilen, però continuen la seva tasca, al costat d'un grup de col·laboradors, que havien estat formats al voltant del Asil de Brescia, el que encara es manté, a través del Centrede Pedagogia de la infància, institució encarregada de difondre i publicar l'obra d'aquestes educadores.
PRINCIPIS PEDAGÒGICS


Els principis educatius proposats per les germanes Agazzi són els següents:

El caràcter globalitzador: Mantenir el principi globalitzador en l'ensenyament dels nens petits, ja que no solament es pot desenvolupar un àrea en el nen o nena.
El valor de l'alegria: Ésjoc lliure i ordenat en un ambient de tipus afectiu, en el qual es respecta els ritmes i necessitats infantils, a més de motivar-los a seguir amb el seu aprenentatge per ells mateixos.
El coneixement a través de l'observació: Aquest fa referència al fet que per mitjà de l'observació és capaç de crear els seus propis conceptes.
La valoració de l'activitat que realitza el nen / a: És la necessitatde pensar en alguna cosa i per tant, experimentar. D'aquesta manera arriben al raonament.
El valor de l'ordre: ordre material, estètic, espiritual, moral, social i harmònic.

Tots aquests principis educatius aportats per les germanes Agazzi, estan basats en l'ús intel·ligent de les coses a través de dos instruments:

El museu didàctic: consisteix en col·leccions variades de petites coses iobjectes, que nens i educadors van aportant. Aquests objectes, estan dotats de característiques de senzillesa i claredat, que els fan atractius per als nens i estimulen el joc i l'adquisició de coneixements importants com les formes, les mides, el volum, etc.





Les contrasenyes: són símbols intel·ligibles per als nens que ajuden a ordenar la sevaactivitat i conservar l'ordre de les coses i de l'ambient.




MÈTODE D'ENSENYAMENT

El mètode agazziano consisteix en el següent:

El nen aprèn utilitzant la intuïció, però sempre lligada a la vida.
La didàctica es basa en un ús intel·ligent dels objectes realistes que obtenen de l'entorn de l'escola.
Es realitzen activitats que provenen de la llar i la vida quotidiana: rentar-se,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hermanas Agazzi
  • Hermanas Agazzi
  • Hermanas Agazzi
  • Hermanas Agazzi
  • Hermanas agazzi
  • Hermanas Agazzi
  • Hermanas Agazzi
  • Las hermanas agazzi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS