Heston Blumenthal

Páginas: 5 (1128 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2013
H
eston Blumenthal:
Va néixer a Londres, el 27 de maig del 1966
Xef i propietari de “the fat Duck”, “Dinner”, “The Hind Head”, “the crown at bray”
Cuiner que encapçala la llista dels millors cuiners del món, famós per la seva aproximació científica a la gastronomia, descrit com un alquimista de la cuina pel seu innovador estil.
Als 15 anys va viatjar a França i visità “l’Oustau deBaumaniree”( un dels millors restaurant del país) un fet que el va deixar enamorat de la gastronomia.
Quan va tornar a Londres, va intentar treballar a algun restaurant o hotel d’allà però va ser impossible.
Durant una dècada va estudiar pel seu compte, amb ajuda de molts llibres de fonaments de la cuina francesa i treballant en diverses ocupacions per poder seguir finançant els seus viatges a Françaper aprendre dels mestres de la cuina. En aquest Període va fer una profunda investigació del producte: vinyes, formatges, carnisseries...També aprofità per visitar restaurants. Aquesta investigació que va portar a terme serà la marca de l’èxit del seu futur.
Al Agost de 1995 obre el seu primer restaurant: “The fat Duck” a Anglaterra a la ciutat de Bray, en menys de 10 anys al 2004 exactamentaconsegueix les 3 estrelles Michellin.
Al 2005 l’hi donen el títol de millor restaurant, pel seu enfocament únic a la gastronomia, de 2006-2009 2n millor restaurant pel radere de “ El Bulli”
“On food and cooking” escrit pel físic Harlond McGee , en aquest llibre es posava en dubte les regles fonamentals de la cuina tradicional,aquest llibre va esdevenir en un gran impacte en Heston, que vamodificar per complet els mètodes i processos de la cocció que havia practicat fins a les hores.
Intrigat per aquestes teories, Heston inicià una espècie de viatge interior per explorar més a fons els afectes del olor, gust, memoria, emocions..

La cuina de Heston Blumenthal:
Podríem dir que utilitza una cuina molecular.
Es basa amb l’estimulació del cervell, que per Heston és la part mésimportant a l’hora de menjar perquè segons ell sense cervell no hi hauria sentiments
La cuina de Heston es vertebra al voltant de l’estimulació que rep el cervell alhora de menjar, utilitza la cuina en favor de unes sensacions i uns sentiments que estan lligat a la memòria de cada comensal i així despertar en cada un un sentiment diferent amb el mateix plat.
Més que fer una buscada de nous productes,Heston s’ha centrat més amb la qualitat del producte i quina tècnica aplicar a cada un d’ells.
Combinar tot això, la memòria, sentiments, producte, tècniques, més els propietats organolèptiques, el soroll de l’aliment en ser mastegat, fa que menjar sigui un pler i una explosió de sensacions al cervell.
Heston juga amb la percepció dels colors i l’atenció del client en el plat, d’ingredientprincipal mante el seu color, en canvi el l’acompanyament no però com el cervell esta concentrat en d’ingredient principal no es don compte fins que fa el tast.
Un altre tècnica que utilitza es contrast de fred i calor al mateix ingredient
També fa que els comensals es posin auricular per sentir sorolls d’ambients mentre mengen un plat en concret
Podríem dir que utilitza una cuina molecular.
Tambéem de dir que te restaurants de cuina Anglesa del S.XVII on ha estat treballant molt per recuperar receptes, i intentar transportar al comensal a una altre època.
La cuina de Heston Blumenthal podem dir que és completa l’hi agrada cuinar des de cuina antiga a cuina molecular.
RESTAURANTS:
EL “the fat Duck”: El primer restaurant de Heston i amb el qual va pujar i evolucionar. 3 estrelles
Aqui elmenu:Please allow 3 1/2 hours for this menu
* NITRO POACHED APERITIFS
* Vodka and Lime Sour, Gin and Tonic, Campari Soda
* RED CABBAGE GAZPACHO
* Pommery Grain Mustard Ice Cream
* JELLY OF QUAIL, CRAYFISH CREAM
* Chicken Liver Parfait, Oak Moss and Truffle Toast
* SNAIL PORRIDGE
* Iberico Bellota Ham, Shaved Fennel
* ROAST FOIE GRAS
*...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Heston Blumenthal
  • Biografia Heston Blumenthal Yaya
  • Heston blumenthal informe
  • heston blumenthal
  • Heston Blumenthal
  • blumenthal
  • Caso blumenthal: fat duck
  • Heston Blumental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS