hfffffffffffff

Páginas: 18 (4267 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2015
Capítol 1: “La Conxa se'n va a Pallarès”

Presentació de la família. Mare li diu a la Conxa que cal que vagi a casa de tia a viure perquè els fa falta una ma d'ajuda. Maria, pare i Conxa s'encaminen cap al mercat de Montsent on es trobaran amb oncle. Un cop s'han trobat, oncle agafa a la Conxa i se'n van tots dos cap a Pallarès.

Un cop arriben a Pallarès, un grup de dones xafarderes elsreben i atabalen a la Conxa fins que tia l'agafa i se l'emporta a dins de casa. Li ensenya la casa que ella va descrivint i després fa el mateix amb els prats i tota una jornada de feina. Al final de la jornada, tia, li diu que l'han demanat de la parròquia per passar la plata el dia de la Festa Major. Conxa reflexiona sobre com s'ha fet a un canvi tan gran en tan sols sis mesos

Capítol 2: “Un diaamb els cosins”

Vénen els cosins de Barcelona i Conxa s'adona de com són de diferents en coses tan bàsiques com el menjar i la facilitat amb que se'ls pugen els fums al cap. Les jornades anteriors a l'arribada dels cosins són molt dures i Conxa comença a cuinar.

Capítol 3: “La Festa Major”

Un diumenge d'estiu se celebra la Festa Major quan ja s'ha gairebé acabada la feina. La plaça ésornada, es celebren misses solemnes, processons i balls. La Conxa té setze anys i la criden per portar la plata d'alfàbrega i participar en totes les responsabilitats de la festa. Arran d'això el jovent comença a considerar-la una més al poble.

Han passat cinc anys i tan sols ha vist un cop a mare i a Maria i un altre a pare i Josep. Ja no es planteja tornar a l'Ermita, més bé l'estranya l'idead'abandonar Pallarès. El Martí de cal Sebastià comença a rondar-la i tia li diu que s'arregli, no ho veu amb mals ulls, però és sabut que els d'aquella casa són bèsties de mena. A Conxa no li fa el pes i en parla amb la Delina de ca l'Arnau, la seva millor amiga. Amb ella passen hores parlant de la gent del poble i li diu que enviï el Martí a pastar fang o que li digui que té promès al seu poble.Capítol 4: “Al mercat amb oncle...”

Un dia tia va enviar la Conxa amb oncle al mercat perquè comprés alguna cosa per la casa i quan va ser l'hora de tornar oncle digué que pujarien amb el carro dels ferrers de Sarri. Quan Conxa puja es troba amb un noi jove i maco que de seguida la fa riure, el Jaume.

Entre els oncles i la Delina la informen de tot el que fa referència al Jaume. Comentenque és com un rodamón i que si almenys hagués après l'ofici de ferrer com el seu padrí en comptes del de fuster i paleta... Aquests comentaris feren a la Conxa i decideix oblidar aquell viatge i aquell noi encisador, però aquell mateix dia el Jaume es va presentar a Pallarès a l'hora en que sortien a apedaçar o fer mitja, és un bufó i les fa riure i deixar el que estan fent.

Capítol 5: “El vestitverd pel ball”

Tia li dóna un vestit a Conxa que si vol pot refer i arreglar, però que ella en sap molt poc de cosir feina tan fina. La Conxa s'empassa la vergonya i va a demanar a la Toneta de ca l'Esquirol que l'ajudi a canvi d'anar a ajudar-los el dia que fessin el mandongo. Era un vestit verd fosc amb cinturó, botonat fins al coll i ample de faldilla fins als peus, el va estrènyer una micai el va allargar posant-hi un fistonet amb el desfilat dels trossos sobrers perquè no hi quedés cap senyal.

La Conxa i la Delina s'arreglen i s'empolainen a casa la Conxa i baixant les escales totes dues juntes la Conxa està molt nerviosa i tremola. Van a la sala d'estudi on les taules estan arrecerades a les parets, ja feia estona que es sentia la música des de fora. A dins ja hi han els decal Sebastià i els de ca l'August, però qui no hi és, és el Jaume i la Conxa, que no sap dir que no, acaba ballant amb el Martí que li regalima la suor per la cara i li brillen els ulls. La seva mà cada cop atansa la Conxa per arrambar-la més al seu cos i ella intenta separar-se'n a la mínima oportunitat.

Capítol 6: “El ball continua”

Al cap d'una estona d'intentar desfer-se del Martí,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS