Hgwezsh

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
Socials

La Guerra de Successió Espanyola.

Xavi Salinas
Socials
Guerra de successió española
1r Trimestre
3r B ESO

* Què és ?
* Va ser un conflicto bèl·lic internacional perdecidir qui seria rei d’Espanya. Va durar entre 1701 i 1715. Van lluitar per la corona França i els aliats contra Àustria i els aliats. Al final, per culpa de l’emperador d’Àustria, que va morir,França es va quedar amb Espanya.

* Carles II de Castella ( de la casa d’Àustria)
* Carles II ( 1661 – 1700 ) Anomenat l’embruixat va deixar la corona al 1700 sense successió, i això vaprovocar una guerra de successió a Espanya. L’anomenaven el fetillat perquè era molt malaltís, amb problemes mentals i estèril. Va ser per això pel que no va tenir fills. Els candidats de la corona van serFelip de Borbó, Carles d’ Àustria i Josep Ferran de Baviera. En Principi aquest últim s’anava a quedar amb Espanya, però va morir i s’ho van disputar entre els dos restants.

* Que fa Catalunya ?* Primer, Catalunya, entre 1701 i 1702 recolzava a Felip de Borbó. Tot i això acaba per desconfiar i recolza a Carles d’Àustria. Per tenir aliats, Catalunya firma el Tractat de Gènova ambAnglaterra, que diu que els anglesos ajuden militarment a Anglaterra i els catalans recolzen a Carles. Quan Carles les tenia totes per guanyar la guerra, Josep I, l’emperador d’Àustria i germà de Carlesmor, i Carles agafa el tron d’ Àustria, deixant de banda Espanya, que queda a mans de Felip d’Anjou. Amb això, els països d’Europa firmen el tractat d’Utrecht. donant-li el tron d’Espanya a Felip, ique els qui el recolzin rebran na recompensa. Anglaterra, amb el pacte, trenca el Tractat de Gènova i Catalunya és atacada per Felip de Borbó. Barcelona va aguantar un temps, però al 1714, l’11 desetembre, França aconsegueix atacar.

* Persones importants
* Rafael de Casanova: De Moyà. Va viure entre el 1660 i 1743 a Sant Boi. Va ser conseller de Barcelona.
* General...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS