hhhh

Páginas: 2 (311 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
Anselm Turmeda

fue un escritor mallorquín nacido en Palma de Mallorca en 1352 y muerto en Túnez en 1430.
Inicialmente fue fraile franciscano, aunque posteriormente se convirtió al’islam, viviendo como musulmán en Túnez. És un dels pocs escriptors que ha escrit en llengua àrab i en una llengua europea, el català, sent un clàssic en ambdues.
5.Els dos atles
Atles reial: En ellposaran les viles, serralades, rius i mars coneguts. Hi haurà tot allò que sigui cert, que els hagi relatat diversos viatgers i ho hagin comprovat en ferm.En les narracions descrivia molt béles proximitats a l'Orient.Se'l podia distingir de l'altre a simple vista per les cintes de pell girada que anaven cordades en una sivella d'una sola pua.
Atles furtiu: Parlarà de tot el queaprenguin, sigui vertader o fals. Es troben llegendes i fantasies. Aquest estava cordat igual que l'altre, però la sivella tenia dues pues.
L'ATLAS CATALA:Des de principis del segle XIV, al'escola mallorquina de cartógrafos,es dibuixaven precises cartes nàutiques o portularios que reflectien concienzudamente els detalls de les costes, els ports i les rutes de navegació.Vaconcebre el rei d'Aragó i Catalunya DON Pedro IV un projecte espectacular la realització del qual va encarregar al mestre cartógrafo mallorquí Abraham Cresques, en la realització del qual li vaajudar el seu fill Jafudá.Es tractava d'elaborar un mapa que no solament reflectís les costes i ports sinó que havia de ser “imatge de tot el món i de totes les regions que hi ha a la terra i elsdiferents pobles que l'habiten”.'' L'Atlas català'' va quedar acabat en 1375, combina cosmografía, astrologia, geografia i tota la fantasia de l'imaginari viatger de l'època. En aquest atles,la cartografia conviu harmònicament amb el meravellós. Es conserva avui a la Biblioteca Nacional Francesa



6.Estructura de la novela





7.Espais per on passa el protagonista
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hhhh
  • Hhhh
  • Hhhh
  • hhhh
  • hhhh
  • hhhh
  • hhhh
  • hhhh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS