hhjbjk

Páginas: 2 (307 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2014

COMENTARI DE LA PEL·LÍCULA TIERRA I LIBERTAD

La pel·lícula tracta sobre la historia de David Carr, un treballador sense feina membre del Partit Comunista de Gran Bretanya quedecideix lluitar en el bàndol republicà durant la Guerra Civil espanyola. S’uneix a les brigades Internacionals i acaba allistant-se a la milícia del POUM.
Aquesta pel·lícula estàinspirada per Homenatge a Catalunya, obra de George Orwell en la que narra la seva experiència a Espanya durant aquesta guerra.

Les escenes que m’han cridat més l’atenció hansigut per una banda, el debat en una assemblea que es fa just quan el poble és alliberat dels nacionals pels milicians. Els habitants del poble expressen les seves opinions i discuteixensobre si han de col·lectivitzar o no les seves terres. Un americà del POUM pensa que abans de fer aquestes accions tant revolucionaries s’ha de guanyar la guerra ja que sinó noaconseguiran el suport de democràcies liberals com els Estats Units i gran Bretanya. Però al final els habitants decideixen col·lectivitzar-les, seguint el camí revolucionari establertpels anarquistes.

Per altra banda, la representació de l’enfrontament de les dos esquerres, la republicana i l’anarquista, els anomenats Fets de Maig al 1937. Una lluita sensesentit, ja que se suposava que els dos grups formaven part del mateix bàndol.
David te una conversació en mig de les barricades amb un noi de l’oposició anarquista, aquest li pregunta"¿Por qué no estás aquí con nosotros?" Carr, fent-se la mateixa pregunta respon "No lo sé".

Amb aquesta escena queda clarament justificat el fet de perdre la guerra per part de lesesquerres, ja que si haguessin estat juntes, fent-se suport, més organitzades i lluitant pel mateix motiu, la instauració d’una República, de segur que l’haguessin guanyada.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS