Hi ha llum a l obscuritat 2

Páginas: 17 (4239 palabras) Publicado: 30 de abril de 2015
Hi ha llum a l’obscuritat?





La veritat és que em va costar molt saber com començar aquest treball, perquè no sabia com podia encarar-lo. Però amb la ajuda de la meva família i del tutor he pogut anar avançant i creant de mica en mica aquest treball fins a arribar a on és ara, gracies per tot el vostre suport incansable.

Índex:

Presentació:
Per què he triat aquest treball de recerca:Objectius:
Què és la visió nocturna:
Visió nocturna animal:
Com funciona la nostra visió nocturna?
Càmera de visió nocturna
La càmera tèrmica o Camera infraroja :
La càmera amplificadora de llum
Espectre electromagnètic
Espectre visible
la llum infraroja
Història de la llum infraroja
Utilitats de la llum infraroja.
llum ultraviolada
raigs x
raigs gamma
Pràctica

Introducció
.

Perquè vaig triar aquest tema per fer-ne un treball de recerca?
El motiu principal de fer el treball sobre si hi ha llum a l’obscuritat ha estat perquè sempre m’ha fascinat l’’òptica i la llum en general, encara que no crec que encamini els meus estudis universitaris cap aquests estudis. Tanmateix m’he sentit molt estimulat fent la recerca per plantejar les opcions que existeixen, els avenços de laciència en aquest terreny, les solucions practiques aplicables en tots els àmbits de treball i finalment, m’ha aportat ampliar els meus coneixements.
També el vaig triar perquè em sembla molt interessant endinsar-me en els progressos de la física òptica i la tecnologia que han permès que l’home adquirís l’habilitat de veure-hi perfectament en un lloc on la llum que hi ha és imperceptible per al’ull humà.
El meu treball de recerca està basat un gran interrogant “Hi ha llum a l’obscuritat?”. Aquesta pregunta és la que m’ha impulsat tot aquest temps a seguir escrivint i a voler saber cada vagada més sobre aquesta qüestió.


El meu objectiu principal consistia a aconseguir amb aquest treball poder entendre el funcionament de la visió nocturna i de la llum que ens envolta en quasi tots elsseus àmbits. Construir una càmera de visió nocturna de raigs infrarojos casolana i demostrar que hi ha més llum que la que podem percebre de manera natural.



Què és la visió nocturna?


La visió nocturna és l'habilitat de veure en entorns que estan en baixos nivells d'il·luminació. Moltes espècies posseeixen aquesta habilitat, fins i tot l'ésser humà. No obstant això, per a l’home l'habilitat espresenta de manera molt limitada i aleshores necessita aparells sofisticats per a millorar-ne la seva percepció.

És important distingir les diferències entre intensitat lluminosa i longitud d'ona. L'ull humà pot veure sempre que:

-La temperatura del focus lumínic es trobi per sobre d'uns 700°C: el ferro a 20°C no emet llum visible per l'ull humà; per veure’l es necessita una font de llum i queels raigs de la qual es reflecteixin en el ferro perquè puguin ser percebuts pels nostres ulls. Tot i això, si en lloc de trobar-se a 20°C estés a 1000°C es percebria la llum del ferro a ull nu, sense necessitat de fonts de llum.

-La longitud d'ona pertany a l'espectre visible (llum visible): l'ull humà capta una banda estreta de l'espectre electromagnètic. L'espectre abasta des dels raigs còsmicsfins a les ones de ràdio. S'ordenen per longitud d'ona o freqüència.

Molts animals poden veure en l’obscuritat. Encara que nosaltres no tinguem aquesta capacitat tant desenvolupada també tenim la capacitat de veure-hi en condicions de poca llum.

Com que la nostra visió és tan limitada hem hagut de construir aparells sofisticats per millorar-la: les càmeres de visió nocturna.




La visiónocturna animal

Molts animal tenen la capacitat de veure-hi en la foscor. En els animals vertebrats això es produeix gràcies a una part del seu ull anomenada tapetum lucidum. El tapetum lucidum és una capa pigmentada de teixit situada a la part posterior de l’ull de molts animals vertebrats. Aquesta capa actua com un mirall que reflecteix els rajos lluminosos incrementat així la llum disponible...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • UNIDAD 2 L
  • TALLER No 2 METODOLOGIA DE L
  • L&M parcial 2
  • La Llum
  • la llum
  • L Terminal Diana Ximena 2
  • L gica Premisas y Conclusiones 2
  • 2 L Gica Matem Tica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS