hichiriki

Páginas: 2 (327 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2015
El Hichiriki és un instument de doble llengüeta i està fet de bambú. La canya està feta de ashi (un tipus de bambú de muntanya), aquesta es coloca al cap del instrument i s'esagura amb unanell fet de tires doblegades de corteza de glicilina. L'instrument té set orificis per digitació . Mesura aproximadament 18 centímetres . Els primers tres orificis són obturats per dits de la màesquerra i els quatre restants per la mà dreta . També hi ha dos orificis per als dits polzes a la part de darrere .

FOTOS

El so s'emeteix mitjançant la vibració de la llengüeta doble que fael conducte al bufar l'aire. El seu timbre és incisiu i penetrant.
Pertany a la familia de vent fusta de trepant cònic. El so s'emet mitjançant la vibració d'una llengüeta doble que fa deconducte per el buf d'aire.
El Hichiriki deriva de molts instruments com el guan xinès, el bili, i també instruments més coneguts com l'oboè.
Els tons es toquen obrint i tancant els nou orificisde l'instrument usant una respiració normal. En col·locar més profunda la canya a la boca , un músic pot elevar l'afinació . D'altra banda, la canya inserida lleument baixa l'afinació . També asuavitzar la pressió dels llavis sobre la canya es pot baixar l'afinació una segona major o elevar fins a una sisena major .





El Hichiriki prové de Japó i s'utilitza molt en la músicagagaku, juntament amb el ryuteki , així com en tots els estils de música i recitació poètica . El hichiriki és un dels instruments " sagrats " i sovint se sent en els casaments de Shinto a Japó.FOTOS


ENLLASOS

En el següent enllaç hi haurà un vídeo on es mostraràn diversos instruments que es toquen en la música gagaku, un d'ells és el Hichiriki (min 2:41). El vídeo està enjaponès substiulat en anglès però l'ho que importa és la visualització del instrument i com sona.

yhttps://www.youtube.com/watch?v=QRZ1eNlzhoA

https://www.youtube.com/watch?v=CilDWDPUa8g...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS