Hihloyh

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2013
1. Llegeix el text següent i omple els buits amb les formes de pronom relatiu correctes; indica'n l'antecedent i digues quina funció sintàctica fan els relatius en la seva oració:

Labrutícia emmagatzemada per tots els racons era també una imatge de nosaltres mateixos, de la decrepitud els humans ens presentem davant el món. Misèria i esplendor s'alternaven en pocs metres alMarroc en una borratxera de sensacions …… em feia caminar sense treva, vagarejar sense rumb i amb els ulls ben oberts, perquè tot representava una descoberta, sobretot de mi mateix en una transformació...... em superava.......... em reconciliava amb la pau. Ja no em sentia com un impostor, com un estafador de sentiments, sinó que aclaria coses...... havia deixat aparcades. Potser més que un retorn alpassat, ...... experimentava era un retrobament amb mi mateix sense condicionaments exteriors ni pressions alienants.

David Castillo: No mirisenrere.




1. Hem marcat amb negreta els pronoms de relatiu, n’hem subratllat els antecedents i hem indicat entre parèntesis la funció sintàctica que fan:


La brutíciaemmagatzemada per tots els racons era també una imatge de nosaltres mateixos, de la decrepitud amb què / amb la qual (CC Instrument) els humans ens presentem davant el món. Misèria i esplendors’alternaven en pocs metres al Marroc en una borratxera de sensacions que (Subj.) em feia caminar sense treva, vagarejar sense rumb i amb els ulls ben oberts, perquè tot representava una descoberta, sobretotde mi mateix en una transformació que (Subj.) em superava, que (Subj. l’antecedent és també una transformació—) em reconciliava amb la pau. Ja no em sentia com un impostor, com un estafador desentiments, sinó que aclaria coses que (CD) havia deixat aparcades. Potser més que un retorn al passat, el que (CD, l’antecedent és indeterminat) experimentava era un retrobament amb mi mateix sense...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS