hinduisme

Páginas: 6 (1454 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014









Hinduisme

L’ hinduisme avui dia es la religió majoritaria a l'india. Es una religio que no s'hastes en altres països. Es una religió ètnica que vol dir, que esta vinculada a un poble però no te qui porti la religió (missioner).
Creients: Aproximadament 1.000milions de practicants, el 96% dels quals viuen al subcontinent indi.
Símbol: Aquest és el símbol més universal Hindú i el seu so es fa servir en la meditació. En l’ hinduisme la paraula "Om" és la primera síl·laba en una pregària. Més en concret, Om és usat persimbolitzar l'univers i la realitat actual. Algunes persones diuen que aquest símbol representa els tres aspectes de Déu: el Brahma (A), el Vishny (O) i el Shiva (M).





Origen:
·El terme hindú es feia servir per identificar la gent que vivia l'altre riba dels rius Indus, d'aqui ve es anomenecin la seva religó “Hinduisme”; ells prefereixen el terme “sanatana dharma” per designarlos. Aixosignifica “el camí etern de la conducta” o “llei eterna”.
· Al 2500-1700 a.C, es va establir a la vall de l'hindus.
· No te qui el va crear.
Déus:
es una religió politeistes, tenen uns 33.000 deus.
Braham: es el deu principal, es el creador de tot i el fonament de tot, es com l'Esser Suprem. Per ells (hindús) totes les formes de vida son encertes maneres divines, per aixo es tenen que respectartots els essers vius que hi ha (panteisme).Aquest deu esta formada pel mon, però diuen que es troba a l'interior de cada persona.

(Diuen que s'han arribat a contar tots els deus que hi ha a l'hindia i va sortir mes de trenta mil formes de divinitats, no es una religió politeistes). Vishnu:El seu càrrec és la preservació i alimentació del món. Se'l representa amb quatre braços, en una mà sosté un cargol (per anunciar la seva victòria sobre els dimonis), en una altra una roda dentada que serveix d'arma invencible, en la tercera un mall (símbol de poder) i en la quarta una flor delotus, que significa puresa.

Shiva: Shiva és el déu de la destrucció, però no per això és un déu dolent, ni tampoc aquesta a càrrec de la mort "normal" dels éssers vius; aquesta funció la compleix el déu Yama.–Les deesses més importants són Sarasvati, Lakshmi i Parvati, esposes respectives de Brahma, Vishnu i Shiva. En el llenguatge mitològic les anomenen els seus shaktis o energies vitals.
Ganesha:Té el poder d'eliminar els obstacles i concedir la saviesa i la prudencia.Ganesha sol representar com un home corpulent amb una enorme panxa, quatre braços i un cap distintiva d'elefant que presenta només un ullal. Es diu que és el fill de Shiva i la seva esposaParvati, una deessa de la muntanya.


Llibres sagrats:
Els llibres sagrats dels hindús son les vedes. Ales vedes es denomina les 4 textos mes antics de la literatura indià. El Rig-Veda, los Upanishads, el Mahabarata y el Ramayana. Aquest dos últims conten respectivament les epopeies de Krisna y Rama, encarnacions del deu Visnú.

Oració:
La oració apareix vinculat a les ofrenes y al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hinduismo
  • Hinduismo
  • hinduismo
  • Hinduismo
  • el hinduismo
  • HINDUISMO
  • hinduismo
  • El hinduismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS