hinduisme

Páginas: 13 (3211 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014


ÍNDEX

1.- Països on es practica l´hinduisme …………………………………………. pàg. 1
2.- La idea de Déu …………………….…………………………………………. pàg. 2
3.- Les creences: Brahman, reencarnació, karma, dharma i castes ……….. pàg. 2
4.- Mahatma Gandhi …………………………………………………………….. pàg. 5
5.- El culte: Culte familiar i temples ……………………………………………. pàg. 6
6.- La religió amb el sagrat: llocs sagrats, rituals sagrats(naixement, infància,
Matrimoni i mort) i llibres sagrats …………………………………………… pàg. 6
7.- Festes …………………………………………………………………………. pàg 7
8.- Bibliografia …………………………………………………………………….. pàg. 9

















1.- PAÏSOS ON ES PRACTICA L´HINDUISME
Amb el terme hinduisme s'intenta definir una complexa amalgama, formada al llarg de mil · lennis , de maneres d'entendre la religiói la identitat, de creences i pràctiques que s'ha desenvolupat a l'Índia des d'una època molt antiga i difícil de determinar. És la tercera religió del món en nombre de fidels.
Actualment hi ha més de 800 milions d' hinduistes. Si bé és una religió característicament índia, ja que és en aquest país on radica la immensa majoria dels seus practicants, hi ha hagut hinduistes, des d'èpoques remotes,en altres zones d'Àsia i en l'actualitat hi ha minories a Bangla Desh, Pakistan, Sri Lanka, Malàisia o Indonèsia. Els moviments migratoris han portat també a un cert nombre d'hinduistes a viure fora d'Àsia, a Amèrica , Europa o Àfrica , en particular als Estats Units (on hi ha prop d'un milió) , Gran Bretanya (on hi ha prop de mig milió) i en els països de tot el món sobre els que va governarl'Imperi Britànic , la potència que va dominar l'Índia durant el segle XIX i la primera meitat del XX (en particular a Sud-àfrica on hi ha mig milió) . Són la religió majoritària en dos petits països d'Amèrica : Guyana i Surinam.
A Espanya el nombre d'hinduistes originaris de l'Índia no és comparable al de països europeus com Gran Bretanya, encara que la seva presència és ja centenària (a Canàriesels primers hindús van arribar abans de 1880) i influent. Hi ha comunitats hindús a les Illes Canàries (les més nombroses d'Espanya , Ceuta , Melilla, la costa mediterrània i les grans capitals, principalment formades per famílies dedicades al comerç; el seu nombre en general no ha de superar en molt les 20.000 persones.



1
2.- LA IDEA DE DÉU
En l'hinduisme hi ha diversitat de creences,però bàsicament els hinduistes creuen que darrere de l'univers visible (maia - al qual atribueixen cicles successius de creació i destrucció- hi ha el principi que sosté l'univers: Brahman, l'Absolut que, considerat a través del vel de Māiā, és Déu (Isvara). Abandonar el cicle de reencarnacions (samsara ) i retornar al principi diví, constitueix el més gran de tots els èxits per als hinduistes.Aquest déu pot ser considerat personal o impersonal. L'adoració personal constitueix el bhakti ( la devoció ), i l'adoració impersonal implica gñana (la saviesa).
En el corrent hinduista impersonal, Déu és denominat Brahman. Tots els altres éssers són la seva expressió, per la qual cosa se ​​li considera principi de l'univers. Aquesta visió pot ser cridada monisme. Cal diferenciar que el Brahmanimpersonal és l'aspecte no personificat de Déu, i és diferent de Brahmá , qui és el creador d'aquest univers, però no el Déu únic. Brahmá és una ànima encarnada molt elevada que ocupa temporalment aquest lloc dins del món material, però que pot caure del seu lloc i ser reemplaçat per una altra entitat. Segons la complexitat de cada univers, el Brahmá creador pot tenir diferent nombre de caps peròaquest nombre pot ser fins a mil.
Una de les característiques principals de l'hinduisme és el variat concepte sobre Ishta Devata ([ qualsevol ] deïtat adorable), que reconeix que qualsevol persona pot tenir una concepció personal de la Divinitat igualment respectable, ja que Déu pot tenir totes les formes, i finalment les transcendeix. D'aquí la infinitud de representacions de la Divinitat....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hinduismo
  • Hinduismo
  • hinduismo
  • Hinduismo
  • el hinduismo
  • HINDUISMO
  • hinduismo
  • El hinduismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS