hisoria

Páginas: 10 (2413 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
CARACTERÍSTIQUES DEL FRANQUISME
1. El totalitarisme. El franquisme va néixer com una dictadura inspirada en el model feixista italià i alemany. Es va suprimir la Constitució del 1931, es va clausurar el Parlament, es van prohibir els partits polítics i els sindicats. Només es va permetre l’existència del partit del règim i d’un únic sindicat oficial.

2. El cabdillisme. Franco, al qual se liva atorgar el títol de Caudillo de Espanya, concentrava tots els poders en la seva persona. Era el Cap de l’Estat, el President del Govern (fins quasi bé el final de la dictadura), el Generalíssim de tots els exèrcits (terra, mar i aire) i el Cap nacional de “Falange Española y Tradicionalista y de la JONS” (partit polític únic).

3. La concepció unitarista i centralista de l’Estat. El franquismeva abolir els estatuts d’autonomia i va fomentar l’espanyolització de la població dels territoris amb una identitat pròpia (Catalunya, el País Basc i Galícia).

4. La repressió constant i planificada de l’oposició. Amb aquesta finalitat es va crear un aparell legislatiu i institucional encarregat d’eliminar els opositors, atemorir els possibles dissidents i combatre qualsevol manifestació dedesafecció.

5. El control dels mitjans de comunicació. Aquests estaven sotmesos a una rígida censura i eren utilitzats com a aparell de propaganda franquista
CARACTERÍSTIQUES DEL FRANQUISME
1. El totalitarisme. El franquisme va néixer com una dictadura inspirada en el model feixista italià i alemany. Es va suprimir la Constitució del 1931, es va clausurar el Parlament, es van prohibir elspartits polítics i els sindicats. Només es va permetre l’existència del partit del règim i d’un únic sindicat oficial.

2. El cabdillisme. Franco, al qual se li va atorgar el títol de Caudillo de Espanya, concentrava tots els poders en la seva persona. Era el Cap de l’Estat, el President del Govern (fins quasi bé el final de la dictadura), el Generalíssim de tots els exèrcits (terra, mar i aire) i elCap nacional de “Falange Española y Tradicionalista y de la JONS” (partit polític únic).

3. La concepció unitarista i centralista de l’Estat. El franquisme va abolir els estatuts d’autonomia i va fomentar l’espanyolització de la població dels territoris amb una identitat pròpia (Catalunya, el País Basc i Galícia).

4. La repressió constant i planificada de l’oposició. Amb aquesta finalitates va crear un aparell legislatiu i institucional encarregat d’eliminar els opositors, atemorir els possibles dissidents i combatre qualsevol manifestació de desafecció.

5. El control dels mitjans de comunicació. Aquests estaven sotmesos a una rígida censura i eren utilitzats com a aparell de propaganda franquista
CARACTERÍSTIQUES DEL FRANQUISME
1. El totalitarisme. El franquisme va néixer comuna dictadura inspirada en el model feixista italià i alemany. Es va suprimir la Constitució del 1931, es va clausurar el Parlament, es van prohibir els partits polítics i els sindicats. Només es va permetre l’existència del partit del règim i d’un únic sindicat oficial.

2. El cabdillisme. Franco, al qual se li va atorgar el títol de Caudillo de Espanya, concentrava tots els poders en la sevapersona. Era el Cap de l’Estat, el President del Govern (fins quasi bé el final de la dictadura), el Generalíssim de tots els exèrcits (terra, mar i aire) i el Cap nacional de “Falange Española y Tradicionalista y de la JONS” (partit polític únic).

3. La concepció unitarista i centralista de l’Estat. El franquisme va abolir els estatuts d’autonomia i va fomentar l’espanyolització de la poblaciódels territoris amb una identitat pròpia (Catalunya, el País Basc i Galícia).

4. La repressió constant i planificada de l’oposició. Amb aquesta finalitat es va crear un aparell legislatiu i institucional encarregat d’eliminar els opositors, atemorir els possibles dissidents i combatre qualsevol manifestació de desafecció.

5. El control dels mitjans de comunicació. Aquests estaven sotmesos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hisoria
  • Hisoria
  • hisoriA
  • Hisoria
  • hisoria
  • Hisoria
  • hisoria
  • hisoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS