Hisotria de l'art

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2013
ANÀLISI FORMAL
Es pot observar un conjunt escultòric format per dues figures. La figura principal d’un ancià amb barba acompanyat d’una nena asseguts en un banc completament nus.
L’ancià mostrauna composició quasi simètrica amb una lleu inclinació del cap. D’altra banda la noia jove presenta una composició dominada per la línia corba, això permet a l’escultor representar l’actitud demoviment cap al personatge central que es manté estàtic, amb els peus a terra.
L’escultor aplica un grau alt de realisme acompanyat d’una minuciositat extrema, això ho podem veure en l’anatomia de l’ancià,especialment en la textura de la pell, en la morbidesa i en els plecs de la carn. També cal esmentar el naturalisme extraordinari amb que l’artista aconsegueix representar la sensació de fred en elrostre de l’ancià, esculpint amb tot detall la musculatura de la cara i també el coll.
Les mans son molt expressives, entrellaçades, com si vulgues suggerir que no hi ha cap altre esperança oalternativa. Tota la força es transforma en tendresa en el cas de la nena, gràcies a les formes arrodonides i suaus, i també a partir de l’sfumatto.
ANÀLISI ESTILISTIC
Miquel Blay va començar el seuaprenentatge a l’escola de dibuix i pintura d’Olot. Va viure a Paris una temporada. Entre 1890 i 1894, va visitar Roma on va adquirir una sòlida formació artística que li va valer el reconeixement iobtenir diferents premis. El 1906 va abandonar l’estil modernista i es va caracteritzar per un academicisme pròxim al realisme. Va ser anomenat acadèmic espanyol a Madrid l’any 1909, i posteriorment a Romal’any 1924 va rebre nombrosos encàrrecs públics.
ANÀLISI SIGNIFICATIU
Aquesta escultura pretén reflectir una metàfora de la vulnerabilitat de l’esser humà en les dues etapes més importants de lavida: LA INFANTESA I LA VELLESA.
L’artista català perseguia la finalitat de convidar l’espectador a reflexionar sobre les dificultats i la cruesa de la vida per això es val de l’excel·lent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hisotria
  • hisotriadora
  • Hisotria
  • Hisotria
  • HISOTRIA
  • hisotria
  • hisotria
  • hisotria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS