Hisotria

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2013
Biotecnologia

Què és la biotecnologia? La biotecnologia és un àrea multidisciplinària, que empra la biologia, química i processos, amb gran ús en agricultura, farmàcia, ciència dels aliments,ciències forestals i medicina.  La biotecnologia es refereix a tota aplicació tecnològica que utilitzi sistemes biològics i organismes vius o els seus derivats per a la creació o modificació de productes oprocessos per a usos específics.

Les aplicacions de la biotecnologia es classifiquen com:-Vermella: aplicacions en processos mèdics; antibiòtics, bovines i fàrmacs en general.
-Blanca:aplicacions en processos industrials que té com a objectiu crear materials que siguin més biodegradables i que en la seva producció hagin menys deixalles; productes químics, plàstics biodegradables,biocombustible.
-Verda: aplicacions agrícoles; plantes transgèniques o aliments en general.
-Blava: aplicacions en ambients marins i aquàtics. Aquest tipus de biotecnologia és molt recent, però s'esperen gransresultats pel que fa a cures sanitàries, cosmètica i productes alimentosos.

Existeixen a més altres aplicacions específiques de la biotecnologia La biorremediació és una d'elles. És un procés queconsisteix en l'ocupació d'organismes biològics per resoldre problemes mediambientals com la contaminació en la qual en general s'utilitzen bacteris que redueixen els agents contaminants.Una altraaplicació específica és en la bioinformática. És un camp que s'ocupa dels problemes biològics, utilitzant com a mitjà tècniques computacionals. Analitza principalment àrees com la genòmica funcional,genòmica estructural i la proteòmica. A més de ser part de la biotecnologia, té gran protagonisme en la farmacèutica.La bioingeniería també és una de les aplicacions específiques de la biotecnologia. Esdefineix com una branca de l'enginyeria que se centra en la biotecnologia. El treball dels bioingeniers se centra principalment en processos biològics de laboratoris a nivells industrials.En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hisotria
  • Hisotria
  • hisotriadora
  • HISOTRIA
  • hisotria
  • hisotria
  • hisotria
  • hisotria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS