Hispanosuiza

Páginas: 4 (794 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2012
HISPANO-SUIZA


L’EXPANCIÓ INDUSTRIAL DEL SEGLE XIX
Al segle XIX van aparèixer noves energies, electricitat i petroli. L’electricitat va permetre la mecanització de les industries iampliar la producció industrial.
El petroli com a combustible i la invenció del motor d’explosió van obrir pas a la industria del automòbil. Una de les empreses pioneres en la fabricació d’automòbils aespanya va ser la marca Hispano-Suiza.

FUNDACIÓ DE LA MARCA(1904)
El dia 14 de juny de 1904 un grup d’industrials format pels senyors don Damián Mateu, y don Francisco Seix varen fundar aBarcelona, la societat anònima La Hispano-Suiza, fàbrica de automòbils. L’enginyer Marcos Birkig, es considerat com l’antecessor dels Hispano-Suiza, que van figurar entre els cotxes mes ràpids, prestigiosos ielegants de la època.  

El 1905 S'emeten les restants 250.000 pessetes del capital social per fabricació de "Hispanos" a tot el territori de Suïssa.
El dia 20 de gener es va lliurar el primerdel tipus cuirassat sistema Birkitg, de 20 CV, amb motor de 4 cilindres de 100 x 120 que, oficialment cronometrat, va assolir una velocitat de 87 quilòmetres per hora en pla i 50 a la costa de LaArrabassada.

El 1906 de nou s’amplia la capital fins a 1.500.000. i s’instal·la una fabrica a sagrera amb un terreny de 750.000 palms.

Es fa publicitat de la marca i es publica la ampliació de lafabrica.


La marca comença a participar en competicions com per exemple: com la de Monte Igueldo en que un 20 HP aconsegueix el primer premi .

El 1908 es fabrica un nou model de cotxe anomenatAlfonso XIII. Un cotxe esportiu de la època amb 45 cv de potencia, dedicat al monarca d’Espanya.

El 1910 la empresa estava fabricant cotxes per les millors competicions d’Europa (Mont-Ventoix,Monte Igueldo, Ostende y Boulogne) i la marca estava aconseguint el gran èxit desitjat, va esclatar una vaga de llarga duració. Per culpa de la Vaga es van anular
Les comandes del estranger i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS